Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 5 липня 2001 - Двома міжнародними скандалами – у Стамбулі та Одесі –нагадала у червні керівництву України про свою агонію провідна судноплавна компанія України – Чорноморське морське пароплавство.

У турецькому порту потрапив під арешт за борги Чорноморського пароплавства український пором “Герої Шипки”. А на морвокзалі Одеси упродовж тижня тривало “передкруїзне чекання” більш, як двохсот російських та білоруських туристів, що марно чекали біля причалу теплохід, аби вирушити у круїз.

Виявляється, нові власники морського лайнера просто не встигли вчасно підготувати судно до рейсу. Про ці скандали згадує газета “Україна молода”, яка розповідає про вершини витонченості у майнових оборудках судноплавної компанії України. А також про ті мільярдні збитки, які вона завдала Україні. Подробиці – в публікації “Останній переділ”, яку, нагадаю, друкує газета “Україна молода”.

Про депутатські справи пише газета “Молодь України”, яка зауважує, що зваба парламентських канікул в останні дні сесії мало хвилює депутатські серця. Їхні думки линуть не до теплих хвиль далеких екзотичних морів, а до проблем цілком земних. Наприклад, обговорення кожного законопроекту, якої б сфери він не стосувався, відбувається обов”язково з прицілом на наступні вибори до Верховної Ради.

На думку автора статті, депутати прагнуть не лише продемонструвати свою невпинну турботу про електорат, але й принагідно надівати суперникам по політичному добою. Довідатися, що саме наштовхнуло кореспондента “Молоді України” на такі висновки, можна в статті “І перед канікулами – думки про вибори”.

Газеті “Сегодня” вдалося довідатися, скільки коштує депутатське крісло і своєю інформацією часопис радо ділиться з читачами.

Продовжує парламентську тему в газеті “День” народний депутат України Олексій Кучеренко, який розмірковує про роль вищого законодавчого органу та адміністрації президента в житті України, про особисте ставлення до своїх колег, а також прогнозує щодо довговічності уряду Анатолія Кінаха.

Увагу газети “Сільські вісті” (хоча вже дещо й запізно) привернула поїздка президента України до Берестечка. “Спостерігаючи за поведінкою місцевої влади Волині, а також за свитою голови держави, кореспондент газети згадав твердження, що короля ліпить і грає його оточення. “Навіть тоді, коли король голий. З боку це виглядає комічно і трагічно”,- зауважує журналіст. Він переконаний, що “вочевидь, глумляться над чоловіком, забавляють дорослу людину цукеркою”. Про це оповідається в рубриці “З літопису наших днів”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG