Доступність посилання

ТОП новини

Щодо розслідування справи директора незалежної телекомпанії “ТОР” Ігоря Александрова: це помста політична?


Щодо розслідування справи директора незалежної телекомпанії “ТОР” Ігоря Александрова: це помста політична?

Київ, 10 липня 2001 - 7 липня о 9 ранку помер (не повертаючись до свідомості) у лікарні помер журналіст, керівник телекомпанії “ТОР” (місто Слов’янськ Донецької області) Ігор Александров. Усі версії нападу на нього та загибелі спостерігачі у Києві пов’язують із його професійною діяльністю: як останнього часу, так і періоду попередніх парламентських виборів та судової тяганини із народним депутатом Лещинським.

Народний депутат Олексій Шеховцов, обраний до Верховної ради від Донецької області (місто Краматорськ, що є сусідом міста Слов’янська, у якому працював загиблий журналіст) вважає, що перспектив прозорого розслідування справи директора незалежної телекомпанії “ТОР” Ігоря Александрова немає жодних. На думку Олексія Шеховцова, можливо, увага західних незалежних інституцій (як у випадку із Георгієм Гонгадзе) могла б сприяти такому розслідуванню. Хоча і згаданий випадок оптимізму не додає...

До вашої уваги інтерв”ю із народним депутатом Олексієм Шеховцовим.

Олексій Шеховцов:

“Це була єдина радіокомпанія, яка дозволяла собі такі речі, як прямий ефір з депутатами від опозиції. І це було прямо поставлено Александрову в провину. Можливі різні версії того, що сталося. Голос Александрова вбили юридично. Я маю на увазі те, що засновників телекомпанії перекупили. За даними того самого Александрова, засновників умовили продати свої частки структурам, підконтрольним Лещинському. До Александрова з”явилися представники нових власників, поінформували його про це і, фактично, він почав процес, аби залишити це робоче місце. Виникає питання, навіщо було його вбивати?

Тут я не виключаю, що хтось скористався ситуацією, щоб “кинути тінь” на того самого Лещинського. Абсолютно стверджувати можна одне: це замовлене вбивство, невипадкове. Друге: це помста політична. Єдине питання: хто замовник, хто виконавець і чому обрано саме цей момент? До того ж, не виникає сумнівів, що на території Донецької області це елемент звичайної практики. Влада готується до наступних парламентських виборів, і нищаться всі структури, які давали свободу слову.”

Юлія Жмакіна:

”Що Ви прогнозуєте у справі Александрова?”

Олексій Шеховцов:

“Я маю багато підстав не довіряти правоохоронним органам як Донецької області, так і України в цілому”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG