Доступність посилання

ТОП новини

Свідченням орієнтації української влади на інтереси олігархів є черговий скандал із пограбуванням банку «Україна»


Свідченням орієнтації української влади на інтереси олігархів є черговий скандал із пограбуванням банку «Україна»

Про це йдеться у заяві фракції Українського народного руху, переданій УНІАН.

За словами членів фракції, у численних публікаціях у ЗМІ неодноразово наголошувалося на тому, що катастрофічне становище банку «Україна» було закладено ще в 1997-1999 роках, коли зусиллями вищих посадових осіб держави керівництво банку «Україна» було втягнуте у політичну діяльність під час парламентських виборів 1998 року та президентських виборів 1999 року.

На думку депутатів, «саме тут потрібно шукати ті майже півмільярда гривень, які банк у формі неповернених до сьогодні кредитів видав відомим і процвітаючим фірмам».

У заяві сказано, що найбільше заборгували саме ті фірми, які обслуговують лідерів або членів олігархічних фракцій у Верховній Раді та олігархічні клани поза її межами.

Фракція вимагає від Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Національного банку та правоохоронних органів негайно вжити всіх необхідних заходів для безумовного повернення коштів, украдених в українського народу, та притягнення до кримінальної відповідальності усіх злодіїв, незалежно від їхніх посад чи депутатських мандатів.
XS
SM
MD
LG