Доступність посилання

ТОП новини

Останнє засідання уряду Куницина


Останнє засідання уряду Куницина

Симферополь, 24 липня 2001 - Остання в якості прем’єр-міністра Криму прес-конференція Сергія Куницина засвідчила, що той втримав удар, завданий президентською згодою на його відставку. Сергій Куницин заявив, що він не збирається іти з політики і покидати Кримський півострів, хоча ще не визначився, яку пропозицію про працевлаштування прийняти.

У вівторок зранку Сергій Куницин провів своє останнє засідання кримиського уряду, на якому, за його ж словами, було ухвалено рішення з 20 питань. Усім своїм виглядом Сергій Куницин демонстрував, що нічого страшного не сталося і його уряд йде гідно.

Коментуючи президентську згоду на його звільнення, пан Куницин зокрема, сказав: (*) “Тими масовими спробами відправити уряд у відставку президента України, практично, заганяли у глухий кут. Є рішення суду, рішення колегії Верховного суду, а тому ми розуміємо, що парламентська постанова про мою відставку була нелегітимною, це – політичне, а не правове рішення. Мотиви Верховної Ради автономної республіки – “не політичні, а майнові”.

Тепер екс-прем’єр прогнозує, що в Криму розпочнеться переділ власності: (*) “Все, що робилося у Верховній Раді Криму має не тільки політичний сенс, але й майновий. І я думаю, що мова йде про переділ власності”. Сергій Куницин порекомендував журналістам звернути увагу на рішення двох останніх пленарних засідань сесії, коли утворився альянс комуністів і “трудовиків”. Зокрема, мова йде про зміну керівництва і власників санаторіїв “Форос”, “Північна Двина”, “Росія” тощо.

А сам Сергій Куницим після короткого перепочинку збирається розпочати формування в Криму центристського виборчого блоку, щоб створити у новому парламенті автономії стійку демократичну більшість. Правда з “Трудовою Україною” він дружити уже не буде. Натомість кримська організація НДП, яку Сергій Куницин очолює, веде активну роботу з регіональними відділеннями Аграрної партії, об’єднаних соціал-демократів і партії “Регіони України”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG