Доступність посилання

ТОП новини

Втручання держави у приватне електронне листування через інтернет порушує елементарні права громадян демократичного суспільства


Втручання держави у приватне електронне листування через інтернет порушує елементарні права громадян демократичного суспільства

Єрусалим, 25 липня 2001 – Згідно пропозиції закону, що обговорюється тепер у Європарламенті, провайдери служб інтернету в країнах Євросоюзу повинні будуть зберігати всі повідомлення та листування, що передаються через електронну мережу, та дозволятимуть поліції поновлювати їх у випадку потреби. Ініціатива закону належить інтитуції «Ентропол», яка намагається збільшити приступ поліції до електронного листування через інтернет. Упровадження нового закону означатиме суттєві зміни у законах, що охороняють таємницю телекомунікації. Це також вимагатиме збільшення об’єму пам’яті електронних систем Європи, які дотепер зберігають електронну кореспонденцію тільки за один минулий місяць.

Чинні ізраїльські закони не дозволяють поліції вимагати від провайдерів інтернету передачі інформації про користувачів інтернету. Однак, така інформація може бути передана поліції за рішенням суду. Будь-які електронні пересилання, що передаються або отримуються підозрілою особою, не можуть бути перехоплені поліцією, бо права громадянина захищає закон проти перехоплення електронних повідомлень. Втім, за рішенням суду таке перехоплення стає можливим.

Таким чином, зміни у законодавстві країн Євросоюзу, Ізраїлю та інших країн означають обмеження таємниці електронного листування і підривають довіру користувачів до інтернету як до засобу пересилання повідомлень та листів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG