Доступність посилання

ТОП новини

Павло Лазаренко повинен з’явитися на судове слухання 15 серпня


Павло Лазаренко повинен з’явитися на судове слухання 15 серпня

Вашингтон, 25 липня 2001 – Згідно з теперішнім графіком, який все ж таки може бути змінено, Павло Лазаренко повинен з’явитися на слуханнях у суді Мортіна Дженкінса 15 серпня, коли заплановано обговорення клопотань захисників інтересів та обвинувачів Лазаренка. Відтак чергове слухання призначено на 7 вересня. Отож, кримінальна справа «Сполучені Штати проти Лазаренка» під номером CR00-0284 перебуває – згідно з американським законодавством – і далі ще на допроцесуальному етапі в північно-каліфорнійському судовому окрузі.

Нове звинувачення, схвалене минулої п’ятниці великим жюрі й оприлюднене у вівторок, це документ на 26 сторінок із додатком опису майна Лазаренка в Північній Каліфорнії, який вносить додаткові й нові подробиці у справах нелегальних фінансових операцій колишнього прем’єр-міністра України. Зазначимо, що обвинувачення великого жюрі є доступним для всіх бажаючих. Йдеться про офіційний документ, і його вже було опубліковано в інтернетівській мережі. У документі висунуто 53 звинувачення Павла Лазаренка у змові відмивання грошей, у відмиванні грошей, в отриманні викраденого майна. Також додано нове положення обвинувачень у шахрайстві за використанням електронних переказів капіталу. У документі великого жюрі вказано також на те, що Павло Лазаренко як офіційна особа, державний службовець в рамках таємного задуму з метою відібрання обманом від українського народу грошей і майна, електронними засобами переказав до Сполучених Штатів понад 100 мільйонів доларів. Водночас велике жюрі висуває також звинувачення, що як офіційна особа Лазаренко нелегально отримав понад 200 мільйонів доларів від різних бізнесових структур в Україні.

Зазначимо, що в документі в подробицях вказано як на операції, так і на їхніх учасників. Справою Лазаренка вже понад три роки тому – тобто ще до його прибуття до США з проханням політичного притулку – почали займатися американські аґенти Федерального Бюро Розслідувань та Служби внутрішніх прибутків. Павло Лазаренко й далі перебуває у федеральному ув’язненні в Північній Каліфорнії. Попри ці висунуті обвинувачення наприкінці слід нагадати чи не найважливіше положення американської юстиції, а саме презумпцію невинності, згідно з якою колишній прем’єр-міністр Павло Лазаренко залшається невинним до визнання його винним у суді й винесення вироку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG