Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 27 липня 2001 - За умови подолання спротиву влади, референдум про висловлення недовіри президентові України Леоніду Кучмі буде проведений разом з парламентськими виборами, тобто в березні 2002 року. Про це заявила журналістам лідер Форуму національного порятунку Юлія Тимошенко. Вона також відзначила, що нині у районних судах більшості областей України розглядаються справи про незаконну відмову у реєстрації ініціативних груп з проведення референдуму, а ініціатори та організатори референдуму прагнуть на цих судах довести свою правоту. Про це розповідає сьогодні газета “Вечірні вісті” в статті “Кучмі від референдуму не відкрутитися”.

“Першою, на кого впав тягар банкрутства акціонерного комерційного агропромислового банку “Україна”, стала держава”, -стверджує газета “Україна молода”. Днями Фонд гарантування вкладів фізичних осіб через філії Ощадбанку відкриє сезон повернення коштів. А 1 жовтня тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування ситуації, що склалася навколо Агробанку, оприлюднить остаточні висновки.

Тих, хто добровільно не поверне борги, буде притягнуто до відповідальності. Про це йдеться в статті “Останнє “китайське” попередження Короля боржникам банку “Україна”.

У цьому ж числі газета друкує інтерв”ю з послом Канади в Україні Дереком Фрейзером, в якому він розповідає журналісту про своє ставлення до України, а також висловлює міркування щодо необхідних кроків, які має зробити Україна, аби бути прийнятою на Заході. Матеріал так і називається “Як Україні знайти ключ до дверей Заходу”.

Газета “Сільські вісті” знайомить читачів з роздумами Директора інституту політики Миколи Томенка про політичну ситуацію в державі. Так, на думку політолога, українська влада будує і втілює в життя свою концепцію політичної пропаганди. Характерна особливість цієї пропаганди в тому, що вона аж ніяк не ув”язується з політичною освітою населення, бо така освіта, схоже, і не передбачається. Адже для того, аби люди якомога менше осмислювали суть того, що відбувається в Україні, їм через ЗМІ вперто нав”язується лише те, що вигідне нинішньому владному режимові та політичним силам, які його обслуговують. З конкретними прикладами газета знайомить в статті “Дезінформація плюс футболізація всієї країни як складові нової державної концепції пропаганди.”

Про політичне життя держави оповідається і в газеті “Правда України”. У статті “Партійна кадриль” робиться спроба спрогнозувати майбутній перебіг подій та передвиборчих інтриг. Хоча до чорного PR справа ще не дійшла,-підсумовує кореспондент, але всі ми обов’язково станемо його свідками.

“Чи тримається Генеральний прокурор за своє крісло?” –відповідь на це питання можна знайти в сьогоднішньому числі газети “Демократична Україна”.

Газета “Молодь України” у рубриці “Повернення до теми” знову згадує про причетність лідера об’єднаних соціал-демократів, народного депутата України Віктора Медведчука до справи Василя Стуса, який був засуджений на 10 років ув’язнення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG