Доступність посилання

ТОП новини

Переслідування громадянина Польщі в Одесі тривають…


Переслідування громадянина Польщі в Одесі тривають…

Одеса, 31 липня 2001 - В Одесі правоохоронні органи далі переслідують громадянина Польської республіки Олександра Орлова. Вже півтора роки Він перебуває на “підписці про невиїзд” і не має можливості відвідати Батьківщину.

За словами Олександра Орлова, справа порушена проти нього ( яка нині, з численними порушеннями, розглядається у Жовтневому райсуді Одеси), є спровокованою діями працівників міліції. За його словами, “охоронці порядку” підклали йому наркотики у кишеню під час затримання на вулиці Дерибасівській.

Неприємності розпочалися тоді, коли Олександр Орлов, підтриманий місцевими правозахисними організаціями, розпочав збирання та поширення матеріалів про корупційні дії нинішній посадових осіб Одеської мерії та міліції.

Йому погрожували, але коли не зупинився – побили. Численних тортур зазнав він і від тих, хто мав би захищати його права – правоохоронних органів.

У власних відкритих листах до президентів України а Польщі Олександр Орлов чимало написав про те, як до затриманих ставиться слідчий Одеської міської прокуратури Сергій Попов та його колеги. Це і тортури, образи, нестерпні умови у камерах слідчого ізолятора, брудна російська лайка та погрози.

Про це пан Орлов писав так само до керівників МВС України. Але, на жаль, чиновники від правоохоронних органів або зовсім не відповідали на листи, або обмежувалися традиційними відписками…

Тим часом, громадянина Польщі вже двічі незаконно затримували із застосуванням сили. Суд за його справою затягується. І ще цікаве.

Олександру Орлову відмовлено у його праві щоби всі судові засідання проводилися з перекладачем польської мови. Чиновники від суду, схоже вважають, що засідання мають проводитися виключно мовою, зрозумілою для них. Права підсудних тут не враховуються.

Чим завершиться судовий розгляд, нині невідомо.

Відомо лише те, що нині громадянин Польщі Олександр Орлов позбавлений права залишати територію міста Одеси. Він не має права поїхати до Польської республіки, де за його долю переживають батьки. Долі пана Орлова присвятили чимало публікацій - незалежна газета “Робота і відпочинок” та Інтернет-газета “Одеська загальна газета”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG