Доступність посилання

ТОП новини

Британський уряд запровадить нові заходи проти злочинців, що відбули покарання за злочин на статевому ґрунті


Британський уряд запровадить нові заходи проти злочинців, що відбули покарання за злочин на статевому ґрунті

Лондон, 1 серпня 2001 – На осіб, що вчинили злочини на статевому ґрунті, чекають більші обмеження після виходу на волю – згідно з новими пропозиціями британського уряду. Міністерство внутрішніх справ Великої Британії має намір переєструвати у поліції більше категорій злочинців на статевому ґрунті, аби заспокоїти побоювання, які зросля у Британії через убивство торік школярки Сари Пейн. За новим планом, звільнені злочинці муситимуть щороку давати підтвердження своєї адреси поліції. Так званих секс-туристів, що скоїли злочини на статевому ґрунті за кордоном, додадуть до британського реєстру. Зареєстровано буде також усіх тих, що вчинили будь-який статево вмотивований злочин.

Розпочинаючи консультації щодо запланованих нововведень, заступник міністра внутрішніх справ Британії сказав у спеціальній заяві: «Це дуже важливі зміни, ці пропозиції мають посилити ефективність реєстру осіб, що скоїли сексуальний злочин. Вони стануть внеском до справи захисту суспільства від небезпечних злочинців». Британський уряд перебував під постійним тиском з боку громадських груп, які вимагали змін у законах про злочини на статевому ґрунті, починаючи з липня минулого року. Тоді було викрадено школярку з графства Сусекс Сару Пейн, що її тіло знайшла поліція через кілька днів по зникненні. Батьки дівчинки Майкл і Сара приєдналися до кампанії, яку почала газета «Ньюс оф де ворд» з метою домогтися запровадження спеціального закону, що уможливив би одержання батьками адрес звільнених злочинців.

Одначе, британський уряд наразі відмовляється здійснити цей крок, який призвів би до цькування злочинців, що відбули покарання. Закон, якого вимагають батьки Сари Пейн, існує у США, але британські правозахисні організації вбачають у ньому порушення прав людей, які вже відбули покарання, що його визначив суд за злочин на статевому ґрунті. Представники поліції також вважають, що відкриття адрес педофілів призвело б до їхнього переходу в підпілля, а це зробило б їх більш небезпечними для суспільства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG