Доступність посилання

ТОП новини

Члени організації «Самостійна Україна» «можуть вдатися до самоспалення як радикальної акції протесту проти влади», не виключає лідер гурту Олександр БАШУК


Члени організації «Самостійна Україна» «можуть вдатися до самоспалення як радикальної акції протесту проти влади», не виключає лідер гурту Олександр БАШУК

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

О.БАШУК пояснив, що до таких дій «Самостійна Україна» може вдатися тому, що влада проігнорувала мирну акцію протесту - голодівку 6 членів гурту біля будинку Спілки письменників на вул. Банковій в Києві, яке розпочалося 17 липня. При цьому О.БАШУК повідомив, що безстрокову голодівку припинено.

Крім того, у разі відсутності реакції влади на їхні вимоги, члени гурту планують знову розпочнуть голодівку 18 серпня - під час відкриття ІІІ Всесвітнього форуму українців. За словами О.БАШУКА, вони проводитимуть акцію протесту біля Палацу «Україна» і під час урочистих заходів, присвячених 10-річчю Незалежності України. Крім того, О.БАШУК повідомив, що «Самостійна Україна» планує розгорнути радикальні акції протесту по всій Україні.

17 липня 6 членів "Самостійної України" оголосили безстрокове голодівку з вимогою звільнити арештованого члена гурту Артема ДІДОВЦЯ. Прокуратура м. Києва арештувала А.ДІДОВЦЯ за звинуваченням в підпаленні помешкання працівника прокуратури Олександри ПРОКОПЕЦЬ. О.ПРОКОПЕЦЬ підтримує звинувачення в судовому розгляді справи "Самостійної України" за фактом захоплення офісу Комуністичної партії України членами гурту в березні минулого року.
XS
SM
MD
LG