Доступність посилання

ТОП новини

У понеділок прем’єр-міністр України Анатолій Кінах назвав кандидатуру на посаду державного секретаря міністерства палива та енергетики


У понеділок прем’єр-міністр України Анатолій Кінах назвав кандидатуру на посаду державного секретаря міністерства палива та енергетики

Житомир, 6 серпня 2001 - Ним є нинішній голова Житомирської облдержадміністрації Володимир Лушкін. Хоча президент ще не затвердив висуванця Анатолія Кінаха на цій посаді, проте в середовищі політикуму Житомирщині вже активно обговорюють можливі кандидатури на посаду нового губернатора.

Місцеві спостерігачі схиляються до думки, що наступного голову Житомирської облдержадміністрації буде призначено з числа місцевих керівників. У іншому випадку, могла б іти мова і про когось з нетутешні кандидатів, так званих “варягів”, але не напередодні виборів. Новому губернаторові хочеш-нехочеш а просто необхідно добре знатися на місцевій специфіці політичних і господарчих проблем. Адже підготовка до парламентських виборів накладає свій відбиток на всі сфери життя. Новий голова облдержадміністрації буде приречений займатися впритул і політичними питаннями.

Начастіше серед можливих кандидатів на посаду губернатора Житомирської області називається ім’я Олексія Кучмара, засупника нинішнього голови облдержадміністрації.

Серед інших кандидатів на посаду голови Житомирської облдержадміністрації політолог Віктор Радчук називає і нинішнього голову обласної ради, об’єднаного соціал-демократа Архипа Войтенка. Втім з оточення останнього неодноразово натякали про намір Архипа Войтенка балатуватися до парламенту. Перебуваючи ж на посаді голови обласної ради вести виборчу кампанію значно зручніше, аніж з нового, хай і губернаторського, крісла.

Донедавна головування в Житомирськкій облдержадміністрації пророчили й Сергію Рижуку, якого призначено держсекретарем міністерства Аграрної політики. Що, звичайно, знімає його кандидатуру з губернаторських перегонів.

Повертаючись до фігури Олексія Кучмара, слід зазанчити, що на користь можливого призначення його головою Облдержадміністрації свідчить і те, що він очолює обласний осередок Партії промисловців та підприємців Анатолія Кінаха, а також те, що Олексій Кучмар очолював бюласний штаб Леоніда Кучми під час президентських виборів 1994 року. А це є дуже і дуже вагомим аргументом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG