Доступність посилання

ТОП новини

З 12 по 28 липня неподалік Житомира розташувався Українсько-американський молодіжний табір із розвитку громадянської активності


З 12 по 28 липня неподалік Житомира розташувався Українсько-американський молодіжний табір із розвитку громадянської активності

Житомир, 6 серпня 2001 - Учасниками навчальної таборівки є українська молодь та волонтери Корпусу Миру Сполучених Штатів. Це перша подібний українсько-американський табір, на якому окрім суто культурних аспектів, учасники вивчають основи побудови громадянського суспільства. Минулими вихідними гостями табору були посол США в Україні Карлос Паскуаль та директор Корпусу Миру в Україні Карлос Бек.

Українсько-американська таборівка розташувалася неподалік Житомира на відпочинковій базі “Політехнік”. Учасниками табору є українські студенти, викладачі, школярі, активісти громадських організацій та волонтери Корпусу Миру США, які працюють у нашій державі. Програма занять у таборі спрямована на розвиток у молоді лідерських завдатків та навичок ефективної реалізації громадянських ініціатив.

Одним із найцікавіших курсів, що читався на українсько-американській таборівці, став предмет, назву якого можна перекласти як “Різноманітність”. Завдання занять із цього предмету полягає у подоланні міжособистісних культурних стереотипів та упереджень, які зумовлюють кофлікти. Як не дивно, проблема подолання стереотипів, виявилася актуальною саме для середовища української молоді. На думку викладача курсу Ольги Седової, у наших співгромадян є багато штампів у сприйнятті людей своєї ж національності, які представляють інші регіони України.

Посол Сполучених Штатів в Україні Карлос Паскуаль, який приїхав до табору 20 липня привітати випусників першого потоку слухачів, став свідком завершальної частини занять, під час яких молоді люди, умовно поділившись на кілька партій, моделювали вибори мера містечка.

Говорить пан Карлос Паскуаль:

«Найцікавіше було спостерігати, як кандидатам на посаду мера молоді журналісти задавали запитання. Вони були дуже прискіпливими й намагалися отримати найповнішу інформацію, аби об’єктивно поінформувати громадськість про кандидатів.»

За словами посла Сполучених Штатів в Україні, на таборівці найважче, що від нього вимагала молодь, це співати пісні та декламувати таборові речетативи. Підтримати в цьому посла Сполучених Штатів міг би голова Житомирської облдержадміністрації Володимир Лушкін, який приїхав до табору 21 липня. Але губернатор був заклопотаний економічними проблемами і більше говорив про інвестиції на Житомирщині.

Найбільш вдячно візит високих гостей сприйняли мешканці навколишніх сіл, які були втішені тим, що до цієї події їм трохи підрехтували розбиту дорогу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG