Доступність посилання

ТОП новини

Днями на обласній партконференції НРУ в Житомирі Голова Руху Генадій Удовенко закликав місцевих лідерів правих патрій розпочати об’єднавчий процес з метою створення єдиного правоцентристського блоку


Днями на обласній партконференції НРУ в Житомирі Голова Руху Генадій Удовенко закликав місцевих лідерів правих патрій розпочати об’єднавчий процес з метою створення єдиного правоцентристського блоку

Житомир, 6 серпня 2001 - Проте, в регіонах шлях до примирення в таборі правих не виглядає настілький легким. Після кількох декларативних заяв місцевих партійних ватажків про бажання утворити широку праву коаліцію справа загрузла у з’ясуванні особистих відносин між ними.

За словами голови Житомирської обласної організації Народного Руху України Олега Лагнюка його попередня заява про перехід членства очолюваної ним структури до лав Партії “Реформи і порядок” була зумовленна непорозумінням, що виникло між ним та керівником оргвідділу в Києві. Перехід до іншої партії, який так і не відбувся, пан Лагнюк назвав таким, що став неактуальним та відійшов у історією. Можливу заміну рухівських квитків на пеерпіськи Олег Лагнюк уже нині розцінює як можливу трагедію для партії. Таким чином рухівці загасили скандал, який міг скінчитися політичною смертю місцевої організації НРУ. Насьогодні праві зупинилися на підписанні лише заява обласних організацій ПРП, КУНу та НРУ про спільні дії.

Багато уваги об’єднанню правих приділив Голова Руху Генадій Удовенко, який брав участь в роботі обласної партконференції НРУ та провів прес-конференцію для житомирських журналістів. Генадій Удовенко заявив, що практично кожного дня він проводить консультаці з Віктором Ющенком, який, за його баченням, повинен очолити об’єднавчі процеси. За словами Голови Руху, Віктор Ющенко ознайомив його з текстом заяви про утворення широкого блоку національно-демократичних партій, який він має намір очолити.

Голова Руху оптимістично висловлювався про перспективи об’єднання з рухівцями Юрія Костенка. Втім, його однопартійцям у Житомирі справа об’єднання обох рухів видається не такою райдужно. Як повідомив голова міської організації НРУ Сергій Кардашов він кілька разів зустрічався з головою обласної організації Руху Костенка. За його словами, поки діалогу між обома партіями не виходить.

Ото ж справа з об’єднання правих грузне на місцях, де київські політичні ігри завжди сприймають надто серйозно. Свого часу місцеві політичні ватажки встигли тут серйозно розсваритися, поставивши на перешкоді довгоочікуваному об’єднанню нацдемократів міжособистісні конфлікти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG