Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, п’ятниця 10 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, п’ятниця 10 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан

У ЖЕНЕВІ ТРИВАЮТЬ ПІДГОТОВЧІ ДИСКУСІЇ ДО КОНФЕРЕНЦІЇ ООН

Конференція присвячена боротьбі з расизмом, расовою дискримінацією і ксенофобією, яка розпочнеться у місті Дурбан у Південно-Африканській Республіці 31-го серпня.

На підготовчій нараді в Женеві головує верховний комісар ООН з питань прав людини Мері Робінсон, яка головуватиме також на конференції в Дурбані.

Газета «Інтернешанел геральд трібюн» містить її коментар про деякі аспекти підготовки до конференції і про завдання її учасників.

ДИСКУСІЯ ПРО СКАСУВАННЯ ЗАГАЛЬНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ПОВИННОСТІ ТА СТВОРЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ АРМІЇ В НІМЕЧЧИНІ ТОЧИТЬСЯ ВЖЕ ДАВНО

Цими днями, однак, вона спалахнула із новою силою. А викликано її перспективою відправлення підрозділів бундесверу до Македонії для участі в миротворчій місії.

УГОРСЬКІ БІОГЕНЕТИКИ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ЗАЯВОЮ ПРОФЕСОРА СЕВЕРІНО АНТІНОРІ У ВІВТОРОК У ВАШІНГТОНІ ПРО ЙОГО НАМІРИ ПРОВЕСТИ НАУКОВИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ ІЗ ЛЮДСЬКИМИ ЕМБРІОНАМИ ВИСЛОВЛЮЮТЬ РІЗКО НЕГАТИВНІ ОЦІНКИ

Проблема клонування людини набула нині надзвичайної гостроти. Низка відомих політиків та фахівців вважають, що необхідно ввести глобальну заборону на клонування зародкОвих клітин людини. А чимало фахівців налаштовані, незважаючи на всі заборони, все ж створити фактично новий вид людей. Деякі уряди вважають, що потрібно ці експеременти, які так чи інакше вже відбуваються, тримати під контролем і обмежувати їх розмах у безпечних рамках.

ЯК ОСЯГНУТИ СКЛАДНУ УКРАЇНСЬКУ РЕАЛЬНІСТЬ?

Гостем Ранкової Свободи сьогодні є соціолог Євген Зілинський.

БЕЗРОБІТТЯ В УКРАЇНІ

У фрагменті “Вечірньої Свободи” - передачі, що йшла в прямому ефірі напередодні нині мова з приводу безробіття в Україні.

Гості Вечірньої Свободи: професор Віктор Каспрук та заступник Генерального директора Київського центру влаштування молоді Володимир Гищак.

ПЕРЕРОБКА ТОКСИЧНИХ ВІДХОДІВ І ВАРІАНТИ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ

Очевидно, що для кожного пересічного громадянина України вже давно не є таємницею, що його держава найбільше потерпає від катастрофічного стану економіки та серйозних екологічних проблем.

І якщо раніше “візитною карткою” екологічних проблем в Україні був Чорнобиль, то зараз до нього додалися ще й залишки у великій кількості токсичних відходів, які щодня загрожують новою екологічною катастрофою.

ТЕМА РАНКОВОГО ОПИТУВАННЯ Є ТЕ, ЩО В ЦІЛОМУ ХАРАКТЕРНЕ ДЛЯ ЛЮДСТВА: ПРОЦЕСИ МІГРАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

Як кажуть, риба шукає де глибше, а людина –де краще. Втім, серед українців подібні процеси мали дещо односторонній характер. Із України переважно виїзджали.

У чому ж причини, що змушують думати про еміграцію звичайних українців?

ШІСТЬ КИЇВСЬКИХ ШКІЛ-ІНТЕРНАТІВ, ДЕ ВИХОВУЮТЬСЯ ДІТИ ІЗ ВАДАМИ СЛУХУ ТА ЗОРУ, ОТРИМАЮТЬ НОВУ СПЕЦАПАРАТУРУ ДЛЯ НАВЧАННЯ МАЛЕНЬКИХ ІНВАЛІДІВ

За розпорядженням столичного мера Олександра Омельченка, достатньою кількістю необхідних матеріалів та медикаментів буде забеспечено також міську службу гемодіалізу (переливання крові).

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG