Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні, після вмикання спеціального рубильника, почнеться паралельне функціонування енергетичних систем Росії та України


Сьогодні, після вмикання спеціального рубильника, почнеться паралельне функціонування енергетичних систем Росії та України

Про це заявив прем'єр-міністр Російської Федерації Михайло Касьянов, відкриваючи в Москві в Домі уряду зустріч із прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом.

Як повідомляють російські агентства, М. Касьянов також поінформував, що голова Російського акціонерного товариства "Єдині енергетичні системи" Анатолій Чубайс, який бере участь у зустрічі, виступить із інформацією про завершення підготовки до паралельної роботи енергосистем двох країн.

За словами М. Касьянова, під час зустрічі з українською делегацією обговорюватимуться газові питання, нинішня ситуація в цій галузі, плани на майбутнє, а також питання боргів за вже поставлений російський газ. "Росія зацікавлена у тому, щоб забезпечити Україну енергоресурсами, особливо з урахуванням росту її економіки", – зазначив російський прем'єр.

М. Касьянов відзначив "конструктивний дух, що склався у переговорах" Москви та Києва, і висловив упевненість, що вдасться відпрацювати конкретні механізми політичного та економічного діалогу.

Зі свого боку, А. Кінах заявив, що "українська делегація прагне наповнити політичний рівень відносин точними рішеннями в сфері економічного співробітництва, створити сприятливі умови суб'єктам господарювання обох країн із урахуванням національних інтересів".
XS
SM
MD
LG