Доступність посилання

ТОП новини

Кримський прем’єр стає на захист журналістів


Кримський прем’єр стає на захист журналістів

Симферополь, 21 серпня 2001 – Прем’єр-міністр Криму Валерій Горбатов назвав неприпустими дії свого заступника Володимира Тутерова, який минулого тижня погрожував двом відомим кримським журналісткам. Глава місцевого уряду пообіцяв журналістам свою підтримку і захист.

Кримський прем'єр Валерій Горбатов негативно оцінює дії свого заступника Володимира Тутерова, який погрожував кримським журналісткам Лілі Буджуровій та Олені Рожен “заткнути рота”. Нагадаю, що минулого тижня виконувач обов’язків віце-прем’єра пан Тутеров припустився погроз на адресу журналісток, які насмілилися пригадати, що понад рік тому Центр громадських зв’язків Головного Управління МВС України в Криму зробив офіційну заяву, в якій Тутерова поруч із іншими депутатами названо серед тих, кому, на думку міліції, «з їхнім минулим не місце в сесійній залі, а місце на лаві підсудних.

У понеділок увечері, після закінчення спеціальної наради з членами уряду Криму, присвяченої взаємодії Ради міністрів АРК з засобами масової інформації, в інтерв'ю журналістам Валерій Горбатов відзначив, що на нараді "ці факти отримали однозначно негативну оцінку". Продовжую цитувати кримського прем’єра: "Такого, я думаю, більше ніколи в нас не буде, не буде навіть натяку на це", – заявив Валерій Горбатов.

На думку кримського прем'єра, і преса, і уряд автономії роблять одну справу, тому в них “не може бути якихось протистоянь". Водночас, відповідаючи на запитання про те, які наслідки для пана Тутерова матимуть такі його спілкування з журналістами, Валерій Горбатов повідомив, що вже провів нараду з кримськими керівниками силових структур, котрі займаються цим питанням. Після того, як правоохоронці оцінять "цю ситуацію з усіх боків, тоді ми подивимося, як кваліфікувати такі дії", – сказав кримський прем'єр. Він додав, що просив правоохоронців перевірити на причетність до кримінальних дій кожного з кандидатів на урядові посади. Валерій Горбатов наголосив, що й надалі не має наміру допускати з боку своїх підлеглих порушень прав журналістів: "У такому випадку я братиму бік, безумовно, засобів масової інформації, тому що я стою сьогодні на сторожі закону, і допускати вільностей у спілкуванні з законом, звичайно, ні я, ні будь-хто інший, не маємо права", – заявив прем’єр автономії.

Тим часом журналістки, яким погрожував віце-прем’єр, повідомили, що не мають наміру відмовлятися від своїх заяв до правоохоронних органів, у яких вони просять міліцію та СБУ захистити їхні журналістські і громадянські права і гарантувати їм “можливість виконувати свої професійні обов'язки в умовах особистої безпеки, не зазнаючи надалі ні тиску, ні прихованих погроз”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG