Доступність посилання

ТОП новини

«Динамо» дарує українцям святковий настрій


«Динамо» дарує українцям святковий настрій

Прага, 23 серпня 2001 – Незважаючи на всі проблеми й біди, які є в Україні у дні 10-річчя незалежності, все ж таки трапляються й приємні події, котрі збігаються зі святом та підсилюють добрий настрій. До таких належить і те, що у п’ятий раз підряд футбольний клуб «Динамо» під керівництвом Валерія Лобановського пробивається до основної групи найпрестижніших клубних змагань світу – Ліги чемпіонів.

Далеко не все вирішують гроші. Ось свіжий приклад – суперник київських футболістів у 3-му відбірковому турі до Ліги чемпіонів, відомий румунський клуб «Стяуа», котрий, на відміну від «Динамо», вже одного разу володів Кубком європейських чемпіонів, після програного в Бухаресті підопічним Лобановського матчу пообіцяв своїм гравцям на київську зустріч премії в розмірі по 130 тисяч доларів на кожного учасника гри, лише б «Стяуа» виграла в «Динамо» і потрапила до основного турніру. Але вишкіл вихованців Лобановського виявився цього разу на голову вищим від румунського володаря Кубка чемпіонів. І «Динамо» вже вп’яте підряд значиться в списку основної частини Ліги футбольних майстрів Європи. Ось і в четвер надвечір ми стали свідками жеребкування основної частини цього турніру, яка відбувалася в штаб квартирі Європейської федерації футболу, у швейцарському Цюріху. Комісія на чолі з виконавчим директром УЄФА Ґергардом Айґнером розпочала роботи і дійшла до третього кошика, до якого й потрапило «Динамо» Київ.

Коментатор телебачення, що транслювало жеребкування, нагадав про відомих нині в Європі вихованців Лобановського – Шевченка і Реброва. А член комісії УЄФА витягнув зелену кулю-жеребок із назвою групи, до котрої потрапило цього року «Динамо» на старті Ліги чемпіонів. Це група Б з такими командами, як англійський «Ліверпуль», «Боруссія» з німецького Дортмунда, яка минулої середи в кваліфікації залишила за бортом турніру донецький «Шахтар», і португальська команда «Боавішта» з міста Порту. Ну що ж, нещодавно «Динамо» перемагало лондонський «Арсенал», так що «Ліверпуль» також йому під силу. А з «Боруссією» необхідно розквитатися за земляків із Донецька, португальска ж команда не належить до еліти європейського футболу. Так що в добру путь, «Динамо» з берегів Дніпра! Перші матчі у групах Ліги чемпіонів відбудуться 11 і 12 вересня на початку цієї осені.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG