Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ встановить собі діагноз


Івано-Франківськ встановить собі діагноз

Івано-Франківськ, 27 серпня 2001 – На Івано-Франківщині розпочато реалізацію проекту під назвою “Діагноз міста”, який передбачає встановити залежність захворюваності мешканців обласного центру від екологічних чинників. Проект фінансується Світовим банком.

Кілька місяців тому в конкусі інноваційних ідей, оголошеному Світовим банком, одним із переможців у номінації “Охорона здоров’я та профілактика захворювань” стала така відома та потужна не лише в реґіоні, але і в Україні організація, як Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини. Ïї представляли менеджер проектів Геннадій Русанов та професор, директор Науково-дослідного інституту екологічної безпеки і природних ресурсів Івано-Франківського державного технічного університету нафти і газу Олег Адаменко. Назва запропонованої програми, яка потрапила до числа переможців, – “Діагноз міста”. Її метою є визначити залежність захворюваності населення міста Івано-Франківська від екологічних чинників.

Іще під час представлення програм проект Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини був відзначений особливо. Представники Європейської комісії в Україні, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, Національної академії наук наголошували на професійності іванофранківців, фаховості в підході до формулювання визначеної проблеми та шляхів її вирішення. Розмір ґранту Світового банку становить 10 тисяч американських доларів.

На сьогоднішній день Івано-Франківськ уже поділений на окремі райони для діагностування. Визначено серед них також мікрорайони з великим техногенним навантаженням, у яких кількість хворих вища, аніж на інших територіях міста. До реалізації проекту зараз залучено фахівців Івано-Франківського державного технічного університету, Медичної академії та санепідемстанції. Тим часом представники агенції економічного розвитку Івано-Франківщини заявляють, що 31 липня наступного року громадськості міста буде представлено результат цієї праці – комплексну систему екологічної безпеки Івано-Франківська.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG