Доступність посилання

ТОП новини

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олександр Зінченко звернувся до керівництва МВС із проханням узяти під особливий контроль усі злочини, скоєні проти журналістів


Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олександр Зінченко звернувся до керівництва МВС України з проханням узяти під особливий контроль усі злочини, скоєні проти журналістів

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю О. Зінченко повідомив, що він розмовляв із першим заступником міністра внутрішніх справ України Миколою Джигою, який поінформував депутата про те, що з початку року стосовно журналістів в Україні було скоєно 72 правопорушення, 30 із яких досі не розкрито.

М. Джига, за словами О. Зінченка, зазначив, що велика частина злочинів проти працівників ЗМІ не пов'язана з їхньою професійною діяльністю, а кваліфікується як "хуліганські витівки".

При цьому М. Джига, за словами глави парламентського комітету, повідомив, що справи про напад на оператора луганської телекомпанії "Ефір-1" Олексія Мовсесяна і вбивство генерального директора телекомпанії "ТОР" (м. Слов’янськ) Ігоря Александрова перебувають під особливим контролем МВС.
XS
SM
MD
LG