Доступність посилання

ТОП новини

Авторитет «ЄВРО» зростає


Авторитет «ЄВРО» зростає

Брюссель, 03 вересня 2001 - Цього понеділка ранковий Брюссель, як ніколи ряснів портфелями. Це були дитячі, шкільні портфелики з якими діти цього понеділка розпочали новий навчальний рік, та міністерські й парламентські портфелі європейських чиновників та функціонерів, котрі нині також після літніх канікул зайняли свої робочі місця.

Після тривалої перерви (у зв`язку з вакаціями) в Європейській Комісії відновились регулярні полудневі прес-конференції. Основна тема нинішньої прес-конференції в Брюсселі стосувалася єдиної європейської валюти «ЄВРО», презентація якої днями відбулась у німецькому місті Франкфурт. Чому саме у Франкфурті? Тому, що у цьому місті розмістилася штаб-квартира Центрального Європейського Банку. Цього понеділка до Люксембурга , Бельгії, Нідерланів вже завезено основний готівковий резерв спільних грошей «ЄВРО».

Після офіційної презентації «ЄВРО», европейський центр соціологічних досліджень провів аналіз ставлення широких мас населення країн Європейського Союзу до нових грошей. Опитування показали, що найбільш поінформованими про те, що таке «ЄВРО» і для чого воно потрібне виявились жителі Люксембурга, Фінляндії, Нідерландів, Австрії та Бельгії. Для багатьох оглядачів виявилось дивним, що цей список не очолили німці, адже саме уряд і фінансисти Німеччини є основними промоторами запровадження спільної європейської вальюти «ЄВРО», крім того Центральний Європейський Банк також розміщується в Німеччині.

Цікавою виглядає діаграма прихильників «ЄВРО» у країнах Європейського Союзу. За «ЄВРО» в Люксембурзі,Ірландії, Нідерландах, Бельгії, Фінляндії виступає 82 % населення, в Німеччині 81, Іспанії 73, Італії - 71, решта країн єврозони понад 60 %.

Офіційні представники Європейського Союзу стверджують, що імідж «ЄВРО», по при потужну критику «євроскептиків» зріс ледве не на 20 відсотків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG