Доступність посилання

ТОП новини

На наступній сесії кримського парламенту буде затверджено новий склад уряду автономії


На наступній сесії кримського парламенту буде затверджено новий склад уряду автономії

Симферополь, 5 вересня 2001 - Восьма сесія кримського парламенту, яка розпочне свою роботу 19 вересня, зосередиться на формуванні нового складу Ради мністрів Криму. Таке рішення ухвалила президія Верховної Ради автономії.

До порядку денного чергової 8-ї сесії кримського парламенту президія включила 27 питань. При цьому одним з головних і, як прогнозують місцеві спостерігачі, найбільш гострих, буде питання про формування нового уряду Криму. Як повідомив на засіданні президії спікер парламенту автономії Леонід Грач, кримський прем’єр Валерій Горбатов уже вніс до Верховної Ради чотири кандидатури членів уряду. І всі вони комуністи. Зокрема, на посаду першого віце-прем'єра пан Горбатов пропонує депутата Верховної Ради автономії, члена Кримського рескому Компартії Лентуна Безазієва. На посаду міністра культури рекомендується кримський депутат, член Компартії Михайло Голубєв. Міністром освіти Криму пропонується призначити комуністку Валентину Левіну. Усі вони були членами попереднього уряду, який очолював Сегій Куницин. На посаду голови Республіканського комітету Криму по охороні і використанню пам'ятників історії і культури пропонується теж комуніст Валерій Лавров. За словами Леоніда Грача, інші представлення на посади членів уряду очікуються найближчим часом.

Водночас, спікер місцевого парламенту заявив, що кримські депутати "визначатимуться персонально за кожною кандидатурою", ніякого "пакетного голосування не буде". Грач також наголосив, що у новому уряді Криму не буде і депутатів Верховної Ради автономії. За його словами, якщо один-два міністерські портфелі зараз не буде поділено, то вони залишаться на розгляд наступної сесії.

Місцева преса пише, що усі два місяці, які минули з дня відставки уряду Сергія Куницина, тривали інтенсивні консультації між провідними політичними силами півострова, які представлені у кримському парламенті. Спостерігачі прогнозують, що місця в уряді будуть поділені між комуністами і “Трудовою Україною”. Судячи з усього, ніхто з команди Сергія Куницина до нового складу Ради міністрів АРК не потрапить. Вийнятком може стати лише Василь Кисельов, виконувач обов’язки віце-прем’єра з питань Агропромислового комплексу, який вчасно переорієнтувався на потужну партію пана Азарова “Регіони України”.

Леонід Грач каже, що затвердження нового складу Ради міністрів пройде у спокійній обстановці і без нервових потрясінь. Втім уже зараз деякі члени президії ремствують, що формування уряду автономії проходить без участі парламентських комісій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG