Доступність посилання

ТОП новини

Україна і вся світова спільнота покладають на Єгипет особливі надії в процесі подолання кризи на Близькому Сході


Україна і вся світова спільнота покладають на Єгипет особливі надії в процесі подолання кризи на Близькому Сході

Як повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ, про це заявив спеціальний посланЕць МЗС України на Близькому Сході, посол з особливих доручень Віктор Нагайчук під час переговорів, які він провів у середу в Каїрі.

Посол зустрівся з міністром закордонних справ Єгипту Ахмедом Махером, радником єгипетського президента з політичних питань Усамом ель Базом, генеральним секретарем Ліги арабських країн Амром Мусою.

В.Нагайчук виклав позицію України, яка полягає в безумовному припиненні вогню сторонами конфлікту і реалізації ними рекомендацій комісії Мітчела. Він також поінформував співрозмовників про зміст звернення президента України Леоніда Кучми до ізраїльської і палестинської сторін у зв'язку із загостренням ситуації на Близькому Сході, яке він напередодні вручив міністрові закордонних справ Ізраїлю Шимону Пересу і керівництву Палестинської національної автономії.

Український дипломат зазначив, що Україна занепокоєна загостренням близькосхідного конфлікту, можливістю його поширення на інші країни регіону і готова активно сприяти його врегулюванню.

В.Нагайчук також високо оцінив посередницькі зусилля з подолання конфлікту країн "сімки", передусім США, а також Європейського Союзу і Росії.

Внаслідок проведених переговорів було досягнуто домовленості про тіснішу координацію Єгиптом і Україною позицій і дій з близькосхідного питання в міжнародних організаціях на регулярній основі. Вирішено також продовжити взаємовигідний діалог між Україною і Лігою арабських держав.

Візит В.Нагайчука до Єгипету є частиною його близькосхідного турне, яке також включає Йорданію, Сирію і Ліван. Дипломат уже побував в Ізраїлі і в Палестинській автономії.
XS
SM
MD
LG