Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі з кількаденним візитом побував лідер НРУ Генадій Удовенко


В Одесі з кількаденним візитом побував лідер НРУ Генадій Удовенко

Одеса, 18 вересня 2001 - Зокрема, на зустрічі з журналістами Він повідомив, що програма його перебування в Одесі є різноманітною. Головною ж метою є зустрічі з виборцями та одно партійцями регіону.

Свій візит до Одеси лідер Народного Руху України Генадій Удовенко розпочав у якості учасника п’ятої Всеукраїнської конференції присвяченій Ролі Народного Руху України у сучасній історії, яка проходила цими днями в одеському національному політехнічному університеті.

На зустрічі з журналістами народний депутат заявив, що нині найбільш актуальною темою є майбутні парламентські вибори та підготовка до їхнього проведення. Нинішньому парламенту до виборів, на думку пана Удовенка, необхідно буде сконцентрувати зусилля для ухвалення нового бюджету країни, Земельного та Податкового Кодексів, Пенсійної реформи. Отож, завдань у парламенту на найближчий час є багато.

Як заявив Генадій Удовенко, обидва Рухи та Партія Реформи і порядок на майбутніх виборах виступлять єдиним блоком. Незважаючи на деякі проблеми у його формуванні, на думку лідера НРУ, єдність навколо фігури Віктора Ющенка є цілком реальною. Існуючі ж внутрішньопартійні проблеми мають зникнути, оскільки їхнє значення перед виборами втрачає силу. Принаймні, обидва Рухи вже підписали декларацію про об’єднання. Щоправда, у регіонах ще існують проблеми. Об’єднавчий процес рухівців є надзвичайно складним в Одеській області.

За словами лідера Народного Руху України: “Процеси в регіонах значною мірою є децентралізовані. На рівні регіону може утворитися інший передвиборчий блок з іншими учасниками, який не буде відповідати центральному блоку на всеукраїнському рівні.

Ми будемо вимагати щоби була однорідність у підходах. Тобто, те що ми досягнемо на національному рівні – щоби воно було відповідно і на регіональному. Хоча, я певні нюанси вбачаю. Особливо при виборах до місцевих органів влади. Ситуація в Одеській області може корінним чином відрізнятися від Миколаївщини.

Я займав в Русі таку політику, щоби дати відносну свободу регіональним організаціям, дати їм право визначатися яку позицію вони займатимуть”.

Генадій Удовенко переконаний, що нинішня відносна економічна стабільність в Україні стала можливою саме тому, що новий український уряд на чолі з Анатолієм Кінахом не відкинув добрі починання своїх попередників і продовжив започатковані реформи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG