Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок перемоги лівих сил на парламентських виборах у Польщі, її зовнішня політика щодо України може радикально змінитись


Внаслідок перемоги лівих сил на парламентських виборах у Польщі, її зовнішня політика щодо України може радикально змінитись

Київ, 26 вересня 2001 - Ймовірно, Росія стане пріоритетним партнером у східній політиці Польщі. Такого висновку дійшли українські аналітики, які спостерігали за перебігом виборів у Польщі. Українські спостерігачі передовсім відзначають соціо-культурний стан поляків, які на різних рівнях вміють передовсім шанувати закон, а отже, тема можливих фальсифікацій виборів полякам майже незрозуміла. Проводячи паралелі з Україною, політолог Володимир Полохало відзначив, що парламентські вибори у сусідній з Україною Польщі показали, що там “склалася конкурентноспроможна політична система, в якій учасники грають за одними правилами, що є легітимними для більшості європейських країн”. Водночас політолог відзначив, що у зв’язку з цими виборами у Польщі завершилась ера трансформацій після перших відверто антикомуністичних парламентських виборів.

Говорячи про наслідки польських виборів для України академік Микола Жулинський відзначив, що вони дають серйозні підстави констатувати про зміни в східній зовнішній політиці сусідньої Польщі. Володимир Полохало зауважує, що зовнішня дружба Польщі з Україною може бути завершена, і що Польща перейде на жорсткий, а можливо навіть на агресивний прагматизм щодо України.

Представник комітету виборців України Олександр Черненко додає: ті сили, які прийшли до польського парламенту, керуватимуться виключно власними інтересами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG