Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 17 жовтня 2001 - “Верховна Рада України починає потроху втягуватися у виборчий процес”. До такого висновку кореспондента газети “Україна молода” підштовхнули виступи народних депутатів, що стають дедалі критичнішими. Журналіст переконаний, що незабаром вони наперебій розвінчуватимуть “темні справи” один одного, використовуючи парламентську трибуну. Зокрема, партія “Яблуко” вже давно вирішила випередити у цьому своїх колег з парламенту. За їхніми скандальними виступами вже ледь встигають комуністи. Про те – кого і за що звинувачують згадані партії – оповідається в статті “Передвиборча нетерплячка”.

Продовжується тема підготовки до парламентських виборів у статті “Підводні течії блокобудування”. В ній наголошується, що навколо виборчого блоку “Наша Україна”, який очолює Віктор Ющенко продовжують вирувати пристрасті. “Не можна виключати, що всі комбінації, котрі зараз розігруються навколо блоку мають дещо розвідувальний характер”, - зауважує кореспондент. Адже опоненти Віктора Андрійовича шукають різні шляхи, спрямовані на максимальну нейтралізацію екс-прем”єра. “Сам же Ющенко – мовиться далі, найближчим часом планує офіційно зареєструвати назву “Наша Україна”, аби потім ніхто не спокусився на це словосполучення”.

Зовсім протилежну інформацію друкує газета “Правда України”, яка посилаючись на слова Віктора Ющенка, стверджує, що незабаром блок, який він очолює змінить свою назву. Про це мовиться в статті, що так і називається “Наша Україна змінить назву”.

Сьогодні Верховна Рада повинна розглядати бюджет на наступний рік. З деякими оцінками цього головного фінансового документу економістів та народних депутатів знайомить газета “Голос України”. Публікації називаються “Уряд не може посилити соціальну функцію бюджету на 2002 рік” та “Проект бюджету програмує скорочення виробництва”.

А ось увагу газети “Вечірні вісті” привернув новий житловий кодекс України. Якщо його буде ухвалено без змін, - наголошує часопис, то перспектива втратити власне помешкання може загрожувати кожному. Подробиці читайте в матеріалі “Україна стане країною бездомних?”

Не забувають українські газетярі і про трагедію, що сталася 11 вересня в США. Сьогодні газета “День” знайомить читачів з результатами соціологічних опитувань щодо того, як американські громадяни реагують на трагедію, як розцінюють атаку терористів та яку відповідь на неї вони вважають гідною? Чи зміниться їхнє ставлення до співгромадян-мусульман та емігрантів? Чи готові вони поступитися частиною особистих свобод заради підвищення рівня захисту від терактів? Дізнатися відповіді на ці та інші питання можна в статті “Американська трагедія очима американців”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG