Доступність посилання

ТОП новини

В Криму вшанували пам’ять загиблих в терактах у США


В Криму вшанували пам’ять загиблих в терактах у США

Симферополь, 22 жовтня 2001 - В неділю в Симферополі відбулися жалобні заходи в пам’ять жертв терористичних актів у США. У сороковий день трагедії тут відбувся мітинг громадськості і панахида за загиблими.

Панахида, що пройшла у Кафедральному соборі Святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги Української Православної Церкви Київського Патріархату у сороковий день терористичних нападів в Америці, була замовлена мусульманською громадою Симферополя. А мітинг пам’яті жертв терактів організували Меджліс кримськотатарського народу і кримські відділення Народного Руху та УРП. Його учасники заявляли, що християни, мусульмани та представники інших релігій світу мають об’єднатися перед загрозою тероризму і підтримати антитерористичну операцію в Афганістані США та їхніх союзників.

Каже ветеран кримськотатарського національного руху Замфіра Асанова: “Ми підтримуємо американський народ в його устремлінні знищити міжнародний тероризм, поставити цей злочин на одну чашу терезів з усіма злочинами проти людства. Злочинці мають бути жорстоко покарані не тільки за ту фізичну біль і страждання американського народу, але й за спробу відібрати нашу мрію побудови демократичної і квітучою людської цивілізації, - вважає представниця мусульманської громади Симферополя.

З нею солідарний парафіянин Симферопольської громади УПЦ Київського Патріархату, голова регіональної організації УРП Владислав Єрмаков. І Християнська молитва, і мусульманська у цей день звучали поряд: “Нехай заспокояться душі невинно загиблих. Амінь!”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG