Доступність посилання

ТОП новини

Українські громадяни – через причетність до організованої злочинності – знову в полі зору німецьких правоохоронців


Українські громадяни – через причетність до організованої злочинності – знову в полі зору німецьких правоохоронців

Берлін, 23 жовтня 2001 – Аж півтора року німецька поліція провадила слідство в справі 31-річного українця, ім’я якого не розголошують. Разом зі свої товаришем йому вдалося створити цілу злочинну мережу, що спеціалізувалася на контрабанді людей. За словами одного з представників прикордонної поліції в Берліні, до банди, яка діяла на території Німеччини та країн СНД, загалом належало шестеро осіб. Під час слідства поліції вдалося зібрати достатньо доказів, які свідчать про щонайменше 30 випадків нелегального переправлення людей через кордон, шахрайства та підштовхування еміґрантів до зловживання правом на політичний притулок.

Схема діяльності банди практично не змінювалася. В одній з берлінських щотижневих газет регулярно оприлюднювали оголошення, в яких українським та російським громадянам обіцяли допомогу в одержанні візи та пошуку праці. Насправді ж злочинці без відома своїх клієнтів подавали за них заяву на отримання політичниого притулку, щоб таким чином протягти час. Через свої тенета банда встигла пропустити близько тридцяти осіб. 31-річного громадянина України та одного з його співучасників було затримано в понеділок у берлінському районі Тірґартен силами загону спеціального призначення. Ця операція пройшла без особливих інцидентів, оскільки підозрювані під час арешту не чинили опору. За санкцією суду поліція обшукала чотири помешкання, розташовані в різних районах Берліна. Правоохоронні органи конфіскували чимало речових доказів, що доводять причетність підозрюваних осіб до злочинів, які їм інкримінують. Тепер контрабандистам з України загрожує максимально п’ять років ув’язнення.

Це не поодинокий випадок, коли Україна згадується з приводу нелегального переправлення людей через кордон. Кілька місяців тому в Дрездені поліція затримала колишнього керівника однієї з німецьких туристичних фірм, який разом зі своїми партнерами в Україні займався контрабандою дюдей до Німеччини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG