Доступність посилання

ТОП новини

Спротив національній церкві на Миколаївщині


Спротив національній церкві на Миколаївщині

Одеса, 31 жовтня 2001 - Влада на Миколаївщині і далі противиться становленню Української Православної церкви Київський Патріархат. Яскравим підтвердженням цих слів є події які відбуваються у місті Південноукраїнськ, Миколаївської області.

Проти свавілля влади уже виступила районна організація товариства “Просвіта”. Українців у місті Південноукраїнськ турбує те, що за умов сприяння становленню Московського Патріархату, Українська національна церква не лише позбавлена підтримки, але навіть зазнає утисків з боку різного рівня чиновників. Віруючі УПЦ КП змушені вже кілька років молитися Богу у звичайному приватному будинку, який не вміщає всіх охочих.

Всі звернення до мерії Південноукраїнська, і безпосередньо до міського голови, - результатів не мали.

За словами голови районної організації товариства “Просвіта” Людмили Андреєвої:

“Я вважаю, що події у Первомайську, Миколаївської області спрямовані проти українців. Я сказала міському голові так – “Вікторе Кириловичу, вибачте, але Ви не українець”.

Коли Московський Патріархат будується в центрі міста – священнику УПЦ Київський Патріархат не дають приміщення. Нехай би Він себе показав. Люди самі визначаться де їм бути. Ніхто їх примушувати не буде”.

Бажання священника УПЦ КП отця Віктора Бурки організувати у кількох школах міста заняття для молоді на різні духовні теми влада так само зустріла не сприянням а спротивом.

Подібна ситуація є так само багатьох інших містах та містечках Миколаївської області

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG