Доступність посилання

ТОП новини

Другий Міжнародний дитячий конкурс української мови розпочнеться у День української писемності


Другий Міжнародний дитячий конкурс української мови розпочнеться у День української писемності

Київ, 2 листопада 2001 - Конкурс проходитиме під гаслом “Плани і перспективи” і триватиме до березня наступного року.

Напередодні уточнюються умови проведення конкурсу. На зустрічі з організаторами, - представниками Міністерства освіти та науки, Міжнародного освітнього фонду імені Ярослава Мудрого, Ліги українських меценатів, Української Всесвітньої координаційної ради та інших побувала Надія Степула.

Міжнародний конкурс знавців української мови проводиться вдруге й істотно відрізняється від попереднього. На цей раз вирішено залучити до участі в конкурсі не тільки учнів шкіл, а й – коледжів, профтехучилищ, що розширить діапазон учасників і кількісно, і якісно. У минулому конкурсі взяло участь 12 тисяч шкіл України, за перемогу змагалися понад двісті тисяч учнів. Тепер, як наголосив заступник Державного секретаря Міністерства освіти і науки Григорій Науменко, участь братимуть мільйони українських школярів та учнів коледжів і ПТУ.

Голова наглядової Ради конкурсу, Президент Міжнародного освітнього фонду ім. Ярослава Мудрого Валентина Стілько ще раз підкреслила важливість такого заходу в умовах недотримання в Україні державного закону поро українську мову, коли навіть українських шкіл – всього шістдесят відсотків.

У конкурсі візьмуть участь українці з діаспори, а пройде він у чотири етапи.Більшість коштів для його проведення дають меценати. До Ліги українських меценатів звернулися нові доброчинці з усіх усюд, щоб бути спонсорами такого важливого конкурсу, серед них – відомий діяч української громади Михайло Гоян з Австралії.

Чи стане Другий міжнародний конкурс знавців української мови “націєтворчою і розбудовчоюю акцією”, як передбачають його організатори, покажуть результати.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG