Доступність посилання

ТОП новини

Сформовано керівництво Меджлісу кримськотатарського народу


Сформовано керівництво Меджлісу кримськотатарського народу

Симферополь, 23 листопада 2001 - У Симферополі повністю сформоване нове керівництво Меджлісу – представницького органу кримськотатарського народу. Про це у п’ятницю повідомила прес-служба Меджлісу.

На засіданні Меджлісу, першим заступником його голови Мустафи Джемілєва обрано відомого українського політика, народного депутата України Рефата Чубарова, а просто заступником – Ремзі Ільясова, який керує Управлінням з облаштування кримських татар Республіканського комітету АРК з питань національностей і депортованих громадян.

Саме пана Ільясова деякі місцеві спостерігачі, за умов недавньої публічної відмови Рефата Чубарова, пророкують у наступники лідера Меджлісу Мустафи Джемілєва, який раніше неодноразово заявляв про свій намір піти з цієї посади. Правда, на останньому Курултаї – загальнонаціональному з’їзді кримськотатарського народу – його делегати наполягли на своєму, і Мустафа Джемілєв був змушений погодитися знову – втретє балотуватися на посаду голови Меджлісу, і втретє був обраний лідером. Втім, більшість впливових членів Меджлісу кажуть, що поки що рано говорити про наступника Мустафи-Ефенді.

На цьому ж засіданні Меджлісу, як повідомляє його прес-служба, сформовано структуру цього представницького органу кримських татар. Головою політико-правового відділу призначено відомого кримського політика та юриста Надира Бекірова, а юридичної служби – керівника Ліги кримськотатарських юристів Еміне Авамілєву. Меджліс тажож сформував спільний з Народним Рухом України кримський виборчий штаб, який очолили голова регіонального відділення НРУ Леонід Пілунський і керівник управління Меджлісу із зв'язків з органами місцевого самоврядування Синавер Кадиров.

Представником Меджлісу в Муфтіяті обрано делегата 4-го Курултаю Арсена Альчикова. Затверджено склад президії Меджлісу в кількості 12 осіб, серед яких – абсолютна більшість прихильників Мустафи Джемілєва. Саме вони тепер протягом найближчих 5 років суттєво впливатимуть на політичну ситуацію в Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG