Доступність посилання

ТОП новини

Довкола затримання керівників компанії “Союз-Віктан Лтд”


Довкола затримання керівників компанії “Союз-Віктан Лтд”

Симферополь, 30 листопада 2001 - У ці дні темою номер один громадсько-політичного життя Криму є затримання в Симферополі в четвер двох керівників одного з найбільших в Україні підприємств з виробництва лікеро-горілчаних виробів “Союз-Віктан Лтд”. Їх підозрюють у причетності до замовного вбивства, однак досі правоохоронці звинувачення офіційно не висунули.

“Союз-Віктан Лтд” – одне з найкрупніших горілчаних підприємств України і найбільший в Криму платник податків. Тож, затримання спец-підрозділом Управління боротьби з економічними злочинами кримської міліції генерального директора “Союз-Віктану” Андрія Охлопкова та його першого заступника Віктора Удовенка – спричинило ефект вибуху бомби. За даними з міліцейських джерел, їх затримали в ніч на 29 листопада за підозрою у скоєнні злочинну за статтею 115 Карного Кодексу України, тобто, у навмисному вбивстві.

Напередодні, 27 листопада виконувач обов’язків начальника Головного Управління МВС України в Криму генерал Микола Агеєв заявив на прес-конференції, що вибух біля симферопольського магазину "Союз-Віктан" 12 листопада, вбивство Руслана Коротича, якого розстріляли невідомі 6 листопада, а також убивство двох осіб, тіла яких нещодавно знайшли неподалік Симферополя - "це ланки одного ланцюга".

Ні Центр громадських зв’язків кримської міліції, ні прес-служба Прокуратури автономії поки не дають жодних офіційних коментарів. Як стало відомо з міліцейських джерел, досі правоохоронці не висунули затриманим офіційні звинувачення. Зараз у справі проводяться обшуки, вилучення майна і документації. Згідно з законом, протягом трьох діб після затримання Прокуратура АРК вивчатиме матеріали кримінальної справи, переданої міліцією. Після цього прокуратура виноситиме рішення пред'являти чи не пред'являти звинувачення. Якщо прокуратура вважатиме за доцільне застосувати арешт, то звернеться до суду, - таке роз’яснення зробив Центр громадських зв’язків кримського главку.

Тим часом прес-служба компанії «Союз-Віктан» спростувала факт звинувачення затриманих керівників підприємства Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка в здійсненні карних злочинів. У переданій до кримського корпункту Радіо “Свобода” заяві прес-служби мовиться, що компанія розцінює реакцію засобів масової інформації та факт затримання керівників “Союз-Віктану” - як спробу дестабілізації роботи прибуткового підприємства. За даними прес-служби, керівники компанії «Союз-Віктан» були запрошені правоохоронними органами для надання свідчень з метою з’ясування деяких фактів, що стосуються низки вчинених на території Криму злочинів, які «не мають жодної причетності безпосередньо до компанії». «Союз-Віктан» вважає, що галас навколо виконання звичайних обов’язків правоохоронних органів - дуже перебільшений. Крім цього, можливо, робиться спроба з боку зацікавлених осіб дестабілізувати роботу, а найголовніше - підірвати високу репутацію підприємства» - мовиться в заяві прес-служби, яка також зазначила, що в даний момент підприємство працює стабільно і безперебійно.

Це ж підтвердив у п’ятницю кримський прем’єр Валерій Горбатов, який висловив переконання, що затримання правоохоронцями керівників одного з найбільших в Криму підприємств не вплине на його роботу. Тим часом в кулуарах місцевого парламенту поширюється інформація про політичний підтекст цього інциденту – начебто, цим затриманням усунуто з політичної арени Андрія Охлопкова, який висловив намір балотуватися в одному із симферопольських округів до Верховної Ради України. Поки підтверджень цьому також немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG