Доступність посилання

ТОП новини

Знову про “Союз-Віктан Лтд”


Знову про “Союз-Віктан Лтд”

Симферополь, 5 грудня 2001 - В Криму триває скандал довкола затримання керівників однієї з найбільших в Україні лікеро-горілчаних компаній "Союз-Віктан Лтд" Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка. В середу кримська прокуратура повідомила, що злочин розкрито й оприлюднила його деталі.

За повідомленням кримської прокуратури, відомих і впливових в Криму підприємців Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка правоохоронці підозрюють у причетності до вбивства двох осіб. У процесі розслідування кримінальної справи встановлено, що у лютому нинішнього року обидва бізнесмени зазнали вимагання з боку представників відомого в Криму організованого злочинного угруповання, але замість звернення до правоохоронних органів, керівники “Союз-Віктану” самі “замовили” убивство рекетирів своїм знайомим за 50 тисяч доларів США.

За даними слідства, замовлення було виконане 1 березня нинішнього року у приміщенні фірми “Союз-Віктан Лтд”, тіла убитих двох осіб вивезені за межі Симфеополя і закопані у лісосмузі. У повідомленні прокуратури Криму мовиться, що ці події потягнули за собою ще низку злочинів. Одного з кіллерів нещодавно було вбито, на життя іншого влітку – вчинено замах.

Речник кримської прокуратури Анатолій Титарчук каже, що правоохоронці повністю розкрили цей злочин. Вони знайшли тіла убитих, закопані у Білогірському районі, виявили убивць та замовників злочину. За словами пана Титарчука, слідством зібрано докази причетності двох керівників “Союз-Віктану” до цього злочину і на підставі цього Андрію Охлопкову і Віктору Удовенку висунуто звинувачення за статтею 115, частина 2 Кримінального Кодексу України – навмисне вбивство групи осіб на замовлення.

Прокуратура Криму також спростувала твердження прес-служби фірми “Союз-Віктан Лтд” про те, що затримання правоохоронцями її перших керівників має політичне підгрунтя і спрямоване на підрив високої ділової репутації компанії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG