Доступність посилання

ТОП новини

Найголовнішою подією року на Прикарпатті стала масштабна реконструкція міста Івано-Франківська, яка відбувалася під гаслом «Перетворимо обласний центр на європейське місто»


Найголовнішою подією року на Прикарпатті стала масштабна реконструкція міста Івано-Франківська, яка відбувалася під гаслом «Перетворимо обласний центр на європейське місто»

Івано-Франківськ, 5 грудня 2001 - Відновлювальні та реставраційні роботи повністю змінили Івано-Франківськ. Місто врешті стало справді привабливим і, без сумніву, особливим.

Реконструкцію обласного центру Прикарпаття практично всі мешканці регіону вважають головною подією року, що минає. Міська влада, незважаючи на найменший розмір бюджету за останні роки, зважилась на відчайдушний крок і зуміла надати Івано-Франківську кардинально іншого вигляду. Майдани та вулиці древнього міста зараз нагадують типовий охайний пейзаж центральноєвропейського міста. Водночас мер Івано-Франківська Зіновій Шкутяк не без зайвої скромності заявляє: плівка. Численні затишні кав’ярні, мощені бруківки, відреставровані церкви та сквери. Усе це нинішній Івано-Франківськ. Учасники Міжнародного фестивалю «Родослав», який відбувся восени, були вражені змінами в обласному центрі Прикарпаття.

Наступним крком мерія бачить реконструкцію упродовж майбутніх двох років усіх районів Івано-Франківська. Адже місто у 70-му році було визнано найчистішим і наохайнішим в усій державі. Громадськість та мерія Івано-Франківська переконані, що Івано-Франківськ може стати ще кращим. І можливо, саме тому ніхто не заперечує та не критикує роботи, яка булА проведена в центральній частині Івано-Франківська. Зрештою, реконструкція продовжується. Вона робить кращою не лише місто, вона, хоч і повільно, але змінює людей. Вони розуміють, що можна жити в чистому, комфортному місті. Адже оновлюються не лише фасади будинків та підземні комунікації, змінюються душі людей, які звикають до чистоти та краси і сприймають їх як належне.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG