Доступність посилання

ТОП новини

«Справа громадянина Польщі Олександра Орлова є сфабрикованою»


«Справа громадянина Польщі Олександра Орлова є сфабрикованою»

Одеса, 10 грудня 2001 - У цьому переконана заступник Голови Партії Правозахисту України, Голова Благодійного правозахисного Фонду “Рутенія” Алла Користовська.

За її словами “протягом останніх двох років в Одесі правозахисний Фонд “Рутенія” все частіше мусить входити до суду з позовами на захист прав громадян. Проблемою стала судова влада, яка заангажована на захист порушень з боку прокуратури і міліції і мусить захищати їхню заплямовану гідність”.

Алла Користовська переконана, що яскравим підтвердженням є справа громадянина Польщі Олександра Орлова, яка вже тривалий час розглядається у Жовтневому районному суді Одеси.

Пан Орлов відомий в Одесі активною правозахисною діяльністю та спробами підтримати незалежну пресу в Одесі, не дати їй остаточно зникнути під тиском владних чиновників та судових інстанцій.

Алла Користовська далі подовжила:

“Не буду посилатися на подробиці. Скажу лише, що при затриманні Олександра Орлова у ресторані на нього не було складено протокол про затримання і протокол обшуку, а через пів години у кишені громадянина Польщі та правозахисника начебто “знайшли” одну соту граму героїну. І це стало грунтом для звинувачення” . Нині фахівцями правозахисного центру “Рутенія” доведено, що справу громадянина Польщі сфальсифіковано.

“У справі допитано інформаторів карного розшуку, під вигаданими прізвищами, що не дає можливості допитати їх як свідків з попередженням про відповідальність за брехню. Ще два, три таких порушення у справі і судове засідання буде затримано ще надовго... Право захист, працюючи одинадцять років, довіряє судді Ярославу Бобчуку, на якого покладено всю відповідальністю. Але, ми знаємо який тиск на нього чинить прокуратура та міліція”.

Нині знайдено свідка, який був у ресторані “МакДональдс” під час затримання Олександра Орлова. Все було як у детективному фільмі. Орлова обшукали з наказами “Руки за голову”, “Обличчям до стіни”. Нічого не знайшли. А через пів години – героїн...

“Я не знаю чому пан Бабчук не відправляє справу Олександра Орлова на дорозслідування до міліції, але те що вона сфабрикована вже певно і суддя знає” – зазначила пані Користовська

Тим часом, незаконний процес триває...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG