Доступність посилання

ТОП новини

Чи потрібні владі Одеси художники та театрали?


Чи потрібні владі Одеси художники та театрали?

Одеса, 13 грудня 2001 - З екранів телебачення, радіо і газет одеситів і далі намагаються запевняти у тому, що цієї зими вони житимуть зі світлом, теплом і гарячою водою.

Реальність нажаль є протилежною.

І яскравим прикладом тут може бути Одеське художньо-театральне училище імені Грекова. Цей навчальний заклад є відомим далеко за межами України. Але що до того владним чиновникам? Вони і далі розповідають мешканцям байки про краще майбутнє.

Одесити, тим часом, мерзнуть.

За словами заступника директора з учбової роботи Одеського художньо театрального училища імені Грекова - Сергія Безпалого, “нині тут частково призупинено учбовий процес у зв”язку з надзвичайно низької температури у аудиторіях. На полицях біля вікон, в аудиторіях, замерзає навіть вода...

Адміністрація училища робить кроки з метою збереження учбового процесу. На окремих відділеннях заняття груп перенесено”.

Студенти і ректорат училища вже втомилися писати листи на адресу різних владних чиновників. У мерії Одеси до їхніх благань не прислухалися. Вимагали щоби до них прийшли з директорату навчального закладу. Слова студентів для них виявилися недостатніми. Така ж реакція нажаль була і з управління культури.

Бюджетом області училищу обіцяли виділити кошти на ліквідацію існуючих проблем . У 1999 році це було 300 тисяч, а у квітні цього року Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький розпорядився виділити 780 тисяч гривень “на ремонт одного з відділень училища”. Розпорядження розпорядженнями, але обіцяні гроші \жодної копійки\ не надійшли дотепер.

Тим часом, студенти художньо-театрального училища працюють у надзвичайно складних умовах.

Тут вже не вірять у зміни на краще. В училищі вже хворіють діти та викладачі. Причина – холод...

Сергій Безпалий вважає, що допомогти може лише влада. Як відомо, художньо-театральне училище є повністю бюджетною організацією. “Допомогти може лише держава. Розраховувати на спонсорську допомогу у таких величезних розмірах не доводиться. А суми нам справді необхідні величезні.

Вже чотири роки ми існуємо як художньо-театральне училище імені Грекова і великих грошей нам дотепер не надходило. А влада мала б допомогти привести у належний стан наші приміщення, щоби вони хоча б на 90 відсотків відповідали необхідним вимогам. Зі всім іншим ми впораємося”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG