Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

ПЕРЕВIРКОЮ ЕФЕКТИВНОСТI ЕКСПЛУАТАЦIЇ РОДОВИЩ НАФТИ I ПРИРОДНОГО ГАЗУ В КРИМУ ЗАЙМЕТЬСЯ СПЕЦIАЛЬНА КОМIСIЯ, до складу якої увiйшли представники мiнiстерств, республiканських комiтетiв, силових i контролюючих структур автономiї. Розпорядження про це пiдписав Голова Ради Мiнiстрiв Криму Валерiй Горбатов. Держнагляду охорони працi у Криму спiльно з Контрольно-ревiзiйним управлiнням доручено перевiрити ефективнiсть використання бюджетних коштiв, видiлених на проведення газорозподiльних робiт, а також провести аналiз результативностi роботи спiльних пiдприємств та спiльної iнвестицiйної дiяльностi на нафтогазових родовищах пiвострова.

УРЯД УКРАЇНИ ЗОБОВ'ЯЗАВ МIНIСТЕРСТВA У ЛЮТОМУ-БЕРЕЗНI МОБIЛIЗУВАТИ ДО ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ 3 МІЛЬЯРДИ 868 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ З ПОДАТКIВ I ЗБОРIВ

Згiдно з відповідною постановою уряду, надходження найбiльшої суми податкiв i зборiв повиннi забезпечити НАК "Нафтогаз України" – понад 1 млрд. грн., Мiнiстерство палива та енергетики - 785 млн. грн., Мiнiстерство промислової полiтики - 560 млн. грн. i Мiнiстерство аграрної полiтики - 541 млн. грн. У пiдприємствах житлово-комунального господарства має бути мобiлiзовано 144 млн. грн., зокрема боргiв погашено на 55 млн. грн.

УКРАЇНА АКТИВІЗУЄ СПІВРОБІТНИЦТВО У РАМКАХ ОБ’ЄДНАННЯ ГУУАМ, ДО ЯКОГО ВХОДЯТЬ ГРУЗІЯ, УКРАЇНА, УЗБЕКИСТАН, АЗЕРБАЙДЖАН, МОЛДОВА

З цією метою, зокрема, заплановано проведення консультацій зі Сполученими Штатами про фінансування проектів міжнародного співробітництва в рамках об’єднання. Розпорядження про активізацію співробітництва у рамках об’єднання видав Кабінет Міністрів. Згідно з цим документом, Міністерства закордонних справ, економіки і з питань європейської інтеграції мають розробити заходи, спрямовані на прискорення укладаня домовленості про створення зони вільної торгівлі між державами об’єднання.

НА IВАНО-ФРАНКIВЩИНI 2002-Й РIК ПРОЙДЕ ПIД ЗНАКОМ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ

Це вiдзначено на спiльному засiданнi Президiї обласної Ради та Колегiї облдержадмiнiстрацiї, а потiм i на сесiї обласної Ради, яка затвердила програму соцiально-економiчного та культурного розвитку Прикарпаття на цей рiк. Iвано-франкiвцi планують максимальнi зусилля спрямувати саме на розвиток туристичної iндустрiї, тобто на реконструкцiю та модернiзацiю iснуючих туристичних комплексiв, активiзацiю сiльського зеленого туризму. А це, в свою чергу, дасть можливiсть збiльшити потiк туристiв, зокрема iноземних, бiльш, нiж на 30 вiдсоткiв.

КОЛЕГIЯ УКРАЇНСЬКОГО ТРАНСПОРТНОГО ВIДОМСТВА, ЯК ПЛАНУЄТЬСЯ, У ЛЮТОМУ РОЗГЛЯНЕ ПИТАННЯ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ НАЦIОНАЛЬНОЇ АВIАКОМПАНIЇ УКРАЇНИ

Пiсля цього питання буде передане на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв, повiдомив журналiстам мiнiстр транспорту України Валерiй Пустовойтенко. Нинi триває вiдпрацювання основних напрямiв дiяльностi майбутньої компанiї, серед яких питання спiльної експлуатацiї паркiв авiасуден, розклад маршрутiв, координацiя стикувань рейсiв. Коментуючи хiд санацiї компанії "Авiалiнiй України", що називалася ранiше разом з авiакомпанiями "Мiжнароднi Авiалiнiї України" ("МАУ") i "Аеросвiт" серед можливих учасникiв створюваної компанiї, В.Пустовойтенко згадав про наявнiсть низки зауважень до пiдготовленого плану фiнансового оздоровлення "Авіаліній України".

ДЕПУТАТ ЄВРОПАРЛАМЕНТУ ВІД НІМЕЧЧИНИ ЕЛІЗАБЕТ ШРЬОДТЕР ВИСЛОВИЛАСЯ ПРОТИ ДОБУДОВИ В УКРАЇНІ ЕНЕРГОБЛОКІВ НА ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ТА РІВНЕНСЬКІЙ АТОМНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯХ ТА УЧАСТІ В ЦЬОМУ ПРОЕКТІ РОСІЇ

Представник німецьких "зелених" упевнена, що західні кредити Україні було б краще надати на будівництво газових чи вугільних електростанцій. Хоча, на думку Шрьодтер, Україна й нині має достатньо енергії, яку просто треба розумно розподілити. Однак німецький парламентарій виступає за надання Хмельницькій та Рівненській АЕС західних грошей - адже інакше інвестором виступить Росія з її не надто надійними технологіями. Елізабет Шрьодтер уважає, що, обговорюючи таку можливість, Київ і Москва не замислюються про майбутнє. За її словами, енергетика нині стала товаром, який має привабливу ринкову вартість. Шрьодтер також заявила, що Україна не може обійтися без міжнародної допомоги, вирішуючи пов’язані з Чорнобилем проблеми - йдеться, наприклад, про медичні обстеження чи про вивезення чорнобильських відходів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG