Доступність посилання

ТОП новини

У Симферополі обікрадено помешкання Єпископа УПЦ КП Климента, вдруге за останній час


У Симферополі обікрадено помешкання Єпископа УПЦ КП Климента, вдруге за останній час

Симферополь, 29 січня 2002 – У Симферополі обікрадено будинок Єпископа Кримського і Симферопольського Української Православної Церкви Київського Патріархату Климента – уже вдруге за останній час. У Кримській Єпархії кажуть, що це прояв тиску на структури Київського Патріархату в Криму, який останнім часом значно посилився.

Невідомі зловмисники проникли у помешкання єпископа Кримента, коли він сам перебував у Києві, а в будинку нікого не було. Злодії вкрали комп’ютер із цінною інформацією про церковну ситуацію в Криму, а також панагію – символ єпископської влади. Причому, як повідомили в єпархії, це вже друге пограбування, коли зловмисники викрадають панагію. Торік злодії залізли в кабінет владики, вкравши лише культові речі, які йому належали, і залишивши гроші та цінні ікони.

Цього разу історія майже повторилася. Саме це і дозволило представникам Кримської єпархії УПЦ Київського Патріархату говорити про кампанію тиску і залякування проти ієрарха, священиків і віруючих цієї церкви, що розгорнулася в Криму.

Єпископ Климент переконаний, що ці пограбування мають характер "цілеспрямованого залякування", є всі підстави розглядати їх як сплановану акцію тиску, організатори якої ставлять за мету знищення Кримської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

Уже третій рік Фонд майна АРК намагається відібрати в Єпархії приміщення, де розташовані Єпархіальне управління і дві церкви, в тому числі – кафедральний храм Святих рівноапостольних Князя Володимира і Княгині Ольги. Колишній військовий клуб, що в центрі Симферополя, було передано в користування церкві на початку 1990-х років, але тепер кримський Фонд майна має інші плани щодо цього приміщення. Єпископ Климент каже, що йому доводиться відбивати шаленний тиск з боку кримських чиновників різного рангу, які намагаються відібрати храм і перетворити його на якусь біржу чи торгівельний комплекс. Владика каже, що йдеться не про міжконфесійні суперечки, а про утиски віруючих і про порушення принципів свободи совісті. А офіційний Київ і далі залишається глухим до скарг і прохань вірних УПЦ Київського Патріархату в Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG