Доступність посилання

ТОП новини

У Криму створюється передвиборчий блок “Команда Куницина”


У Криму створюється передвиборчий блок “Команда Куницина”

Симферополь, 30 січня 2002 – В Криму створюється передвиборчий блок “Команда Куницина”. Як заявив сам колишній кримський прем’єр Сергій Куницин, з ним на вибори до кримського парламенту піде понад 60 кандидатів у депутати. Але вже перше повідомлення про створення цього об’єднання викликало коментарі про розкол у кримському відділенні блоку “За єдину Україну”.

Сам Сергій Куницин каже, що створення блоку “Команда Куницина” аж ніяк не є розколом у виборчому блоці “ЗаЄдУ”, як про це повідомили деякі місцеві видання. Вперше про створення нового передвиборчого об’єднання колишній кримський прем’єр заявив іще минулого тижня, але тільки зараз наголосив, що "Команда Куницина" не виключає, а лише посилює загальноукраїнський блок "За єдину Україну" на виборах до кримського парламенту. “Це не перетягування ковдри. Ми ведемо постійні консультації з усіма регіональними організаціями партій блоку “ЗаЄдУ” і виходимемо на узгоджені варіанти кандидатів у депутати”, – каже Сергій Куницин.

За його словами, “Команда “Куницина” – це політичний бренд, який не оформлюватиметься юридично як виборчий блок, оскільки цього не вимагає закон “Про вибори депутатів Верховної Ради АРК”. Довкола екс-прем’єра Криму об’єдналося понад 60 кандидатів. Правда, поки що Сергій Куницин їхні прізвища не оприлюднює, проте називає “Команду Куницина” “викристалізуваним політичним спецназом” і каже, що частина з них – депутати чинного складу парламенту автономії.

Тим часом нинішній глава уряду автономії трудовик Валерій Горбатов, півтора місяця тому призначений координатором блоку “За єдину Україну” в Криму, заявив в інтерв’ю Кримській агенції новин, що не бачить проблем у створенні окремої передвиборчої "Команди Куницина". За словами прем’єра, він є куратором кампанії блоку "За єдину Україну" на всіх рівнях виборів у Криму, однак не має права очолювати передвиборчий штаб, оскільки перебуває на державній посаді. Тому штаб блоку з виборів до Верховної Ради України очолює Сергій Куницин, відкрив секрет кримський прем’єр.

Головні опоненти кримського відділення блоку “ЗаЄдУ” – комуністи – теж використовують розкручене ім’я свого лідера. Правда, про віртуальний “Блок Грача” його ініціатор і лідер, спікер місцевого парламенту Леонід Грач розпочав говорити ще 2-3 місяці тому. І він обіцяє виставити своїх прихильників у кожному зі 100 виборчих округів. Утім, як і Сергій Куницин, Леонід Грач іще не назвав жодного прізвища учасників його блоку. Але, на відміну від екс-прем’єра, який уже зареструвався кандидатом у депутати у своєму рідному Красноперекопську, головний кримський комуніст досі приховує, в якому ж окрузі балотуватиметься.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG