Доступність посилання

ТОП новини

Перший брифінг виборчого блоку “Наша Україна” в Одесі


Перший брифінг виборчого блоку “Наша Україна” в Одесі

Одеса, 11 лютого 2002 - Перша прес-конференція керівництва обласного та міського штабів виборчого блоку “Наша Україна” в Одесі викликала надзвичайний інтерес у працівників різних засобів масової інформації. Це не випадково, адже це була і перша, після тривалої перерви, зустріч з журналістами народного депутата України, кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца.

Тривалий час в Одесі навіть згадка, на шпальтах преси, в ефірі радіо і телебачення, Едуарда Гурвіца, як народного депутата обраного в Одесі, була заборонена для журналістів під загрозою звільнення з роботи. Може саме тому на проведеному в Одесі брифінгу до пана Гурвіца журналісти виявили найбільше зацікавлення. Цікавилися не лише його ставленням до складної криміногенної ситуації в місті, перспективами затвердження парламентом кордонів Одеси, але і питаннями пов’язаними з взаємодією різних гілок влади щодо відродження промисловості..

Отож, щодо кордонів міста Едуард Гурвіц висловив думку, що “парламент їх затвердить. Це вже лише технічна проблема. Необхідно буде пояснити депутатам що це важливо для Одеси. До речі, представники міської адміністрації під час останнього голосування з приводу кордонів міста у парламенті були відсутні”.

Едуард Гурвіц вважає, що у міської виборчої комісії не буде підстав для офіційної відмови під час реєстрації його кандидатом на посаду міського голови. На сьогоднішній день Він висунутий кандидатом від політичних партій, членів виборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. “У нас, звичайно, може статися будь що. Але, законних підстав для відмови у реєстрації у комісії бути не може” – наголосив пан Гурвіц і далі продовжив: “У нинішньої влади було головне – був час для того щоби покращити життя одеситів і щоби про нас забули. Якби команда Руслана Боделана працювала добре, якби вона любила місто і довела одеситам що вона може це робити – тоді б її хотіли, її любили. Але, поза як вона зробила все для того щоби мене обрали на цих виборах – це єдине за що я маю бути вдячний цій владі”.

Кандидат на посаду міського голови Одеси від блоку “Наша Україна” підтвердив інформацію про те, що працівники СБУ попереджали його про запланований замах на життя. “Кілька місяців тому мене попередили про це. Мені сказали, що нинішня ситуація дуже ускладнює моє перебування в Одесі. Тут нічого не зробиш. Я розумію, що будуть намагатися або не допустити мене до виборів, або зняти з виборчих перегонів за допомогою суду. Одеса це місто де зустрічаються інтереси багатьох транснаціональних корпорацій, великих злочинних угруповань, а у зв’язку з тим що ми ніколи їх не підтримували і не створювали їм переваг – можуть і мене вбити. Будемо сподіватися, що ця неприємність омине”.

Голова обласного виборчого блоку “Наша Україна” Сергій Козицький на зустрічі з журналістами повідомив про використання в Одесі і області потужного адміністративного ресурсу. “Особливі переваги в Одеській області віддає блок “За єдину Україну”. Агітаційна кампанія вже ведеться на користь “партії влади”.

У ВУЗах та школах освітяни розповідають про шалений тиск. Головам багатьох районних адміністрацій поставили завдання – “перемогти в районі має лише блок “За єдину Україну”. У іншому випадку чиновникам погрожують звільненням з роботи”.

Депутат міськради, лідер міського виборчого блоку “Наша Україна” Володимир Курінний, тим часом, повідомив, що нині мер Одеси Руслан Боделан не відреагував на висловлену йому партією “Реформи і порядок” пропозицію піти з займаної посади добровільно. “Але, час для ухвалення такого рішення ще є” – наголосив пан Курінний.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG