Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі


Права людини. Події у світі

МІЖНАРОДНА ПРАВОЗАХИСНА ОРГАНІЗАЦІЯ «HUMAN RIGHTS WATCH” КРИТИКУЄ ВЛАДУ КОМУНІСТИЧНОГО КИТАЮ ЗА РЕПРЕСІЇ ПРОТИ РЕЛІГІЙНОГО РУХУ «ФАЛУНЬГУН».

7 лютого “Human Rights Watch” оприлюднила доповідь: «Небезпечна медитація: китайська кампанія проти «Фалуньгун». Правозахисники наголошують, що причиною репресій проти руху «Фалуньгун» є те, що влада Китаю вважає прихильників цієї дихальної гімнастики, поряд із тібетськими буддистами та уйгурськими мусульманами – серйозною загрозою правлячій комуністичній партії.

І якщо у липні 1999 року, коли кампанія репресій проти «Фалуньгун» лише розпочалася, китайська влада називала цей рух «шкідливою сектою», то після 11 вересня 2001 року – її стали називати «терористичною організацією». “Human Rights Watch” вважає сміховинними і надуманими спроби офіційного Пекіна прирівняти «Фалуньгун» до терористів, а також пояснення, що репресії необхідні, оскільки «Фалуньгун» несе в собі загрозу для здоров’я. Навпаки, наголошують правозахисники, «небезпеку здоров’ю становлять дії поліції та працівників тюрем», котрі провадять так зване «перевиховання» ув’язнених, застосовуючи тортури.

Цими днями Інформаційний центр руху «Фалуньгун» повідомив про загибель ще двох послідовників свого руху, які перебували на так званому «перевихованні». А загалом інформаційний центр вже зібрав дані про загибель 365-ти членів руху «Фалуньгун», заарештованих китайською поліцією.

У КИРГИЗСТАНІ ПІСЛЯ ТРЬОХ ТИЖНІВ ГОЛОДІВКИ ПОМЕР ПРАВОЗАХИСНИК ШЕРАЛІ НІЗАРКУЛОВ

У суботу в столиці Киргизстану відбувся мітинг пам’яті правозахисника Шералі Нізаркулова, який помер 7 лютого після трьох тижнів голодування.

Учасники мітингу, кілька сотень представників опозиційних і правозахисних організацій, звинуватили у смерті Нізаркулова владу і вимагали відставки президента Киргизстану Аскара Акаєва.

Нізаркулов був одним із учасників масової голодівки на підтримку заарештованого опозиційного депутата киргизького парламенту Азімбека Бекназарова. У цій акції-протесту беруть участь близько 300 осіб у різних реґіонах Киргизстану.

ПЕРЕСІЧНІ АФГАНЦІ ЖИВУТЬ У ЗЛИДНЯХ І ПОТЕРПАЮТЬ ВІД ГОЛОДУ – МОВИТЬСЯ У ДОПОВІДІ НІМЕЦЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ МІЖНАРОДНОГО КОМІТЕТУ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

Представники «Червого Хреста» ознайомилися із життям афганців у 12 населених пунктах на сході Афганістану. На 10 тисяч місцевих мешканців припадає 510 сиріт, 261 вдова і майже 700 людей похилого віку, яким необхідна постійна підтримка. В жодному із 12 селищ не були оброблені поля через відсутність техніки та насіння.

У східноафганських провінціях Герат і Фара злидні змушують батьків продавати десятилітніх доньок за мішок муки у рабство. «Ми на власні очі бачили, як діти голими руками рили каменисту землю, аби знайти щось їстивне. Місцеві мешканці вживають у їжу усе можливе, включно із листям дерев. Картина просто жахлива», - заявив керівник делегації Німецького комітету Червоного Хреста Джон Ватт.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG