Доступність посилання

ТОП новини

Чи має людина право на життя? Це питання стає все актуальнішим для мешканців Прикарпаття, адже кількість тих, хто народжується в регіоні, постійно зменшується


Чи має людина право на життя? Це питання стає все актуальнішим для мешканців Прикарпаття, адже кількість тих, хто народжується в регіоні, постійно зменшується

Івано-Франківськ, 12 лютого 2002 – Медики та соціологи стверджують, що це результат повного ігнорування життєвих потреб населення з боку держави.

Івано-Франківське обласне управління юстиції врешті завершило підведення підсумків роботи за минулий рік. У численних показниках виконання судових документів, стягнення заборгованостей, визнання підприємств банкрутами прозвучали вражаючі цифри. Так, заступник керівника управління юстиції керівник відділу реєстрації актів громадянського стану навела факти, які затьмарюють собою показники всіх минулих років.

Отож, у 2001 році на Івано-Франківщині зареєстровано майже 14 тисяч новонароджених. Натомість майже 18 тисяч осіб померло. Якщо ж узяти до уваги кількість дітей, що померли у віці до 1-го року, та мертвонароджених, то відсоток переваги смертності над народжуваністю буде ще більшим. Не викликає жодного оптимізму також співвідношення між зареєстрованими та розірваними шлюбами.

Так, на 60 зареєстрованих шлюбів припадає 40 розлучень. За цими показниками реальні люди, скалічені та знедолені долі. Смертність на Прикарпатті постійно зростає з причин, на які вже давно вказують лікарі та соціологи: недостатнє медичне та соціальне забезпечення, безробіття. Шлюби ж розпадаються переважно також через названі причини. Окрім цього, галичани на початку третього тисячоліття знову поповнили численні лави заробітчан у різних країнах світу. Напередодні виборів політичні партії та громадські організації національно-демократичного спрямування намагаються вкотре привернути увагу до цієї проблеми.

Адже, якщо держава та її керівництво й далі ігноруватимуть елементарні потреби своїх громадян, то на виборчих дільницях, врешті, не буде кому голосувати. І це не фатальні прогнози, реальність усе більше підтверджує саме таке розгортання подій у майбутньому. Громадяни України вже зараз вимагають у державного керівництва єдиного: права на життя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG