Доступність посилання

ТОП новини

Про те як «працює» одеська міська виборча комісія


Про те як «працює» одеська міська виборча комісія

Одеса, 18 лютого 2002 - Критику з приводу складу Одеської міської територіальної виборчої комісії неодноразово висловлювали не лише різні політичні партії, але і громадські організації. Був навіть суд, який, як і очікували чимало місцевих спостерігачів, закінчився не на користь позивачів...

Але, фактом є і те, що позивачі на цьому вирішили не зупинятись і мають намір оскаржити попереднє рішення Жовтневого районного суду.

Тепер маємо перші результати роботи міськвиборчкому.

Приміром, 17 лютого Президент Одеської Правозахисної академії Валерій Кочетов знаючи про те що вихідні дні у міській виборчій комісії не передбачені – прийшов до приміщення міської Ради з метою здати документи на реєстрацію кандидатом на посаду Одеського міського голови. Його не впустили до приміщення мерії за допомогою працівників міліції. “Правоохоронці” заявили, що “приміщення міської Ради і виконкому є режимним і, за дорученням керуючої справами, сюди у суботу та неділю нікого не пускають”. Особливу активність виявляв сержант Володимир Кочмар.

Міліцію чомусь не цікавило, що Валерій Кочетов прагне потрапити не до приміщення міськради а до офісу міської виборчої комісії щоби здати необхідні документи.

До міськвиборчкому його так і не впустили.

З початку пану Кочетову запропонували пройти до виборчої комісії, “бо документи від само висуванців приймають і сьогодні”, а через 10 хвилин рішення змінилося і йому запропонували прийти у понеділок. Не впустили до приміщення комісії 17 лютого так само не лише кореспондента української служби радіо “Свобода” але і одного з працівників апарату Верховної Ради України.

На думку Президента Одеської Правозахисної академії Валерія Кочетова – “17 лютого в Одесі мало місце відверте порушення українського законодавства. Одеська міська територіальна виборча комісія, як я сьогодні з’ясував, розташована на території режимного об’єкту куди у вихідні дні не мають доступу громадяни без особливого дозволу.

Я мав намір скористатися своїм правом взяти участь у виборчому процесі, але безрезультатно. Вважаю, що це зроблено навмисне. Кандидатам на посаду мера Одеси, які не є сим патиками Руслана Боделана, зроблено все щоби навіть не змогли зареєструватися. Таким чином, вибори до місцевих органів влади в Одесі фальсифікуються”.

Валерій Кочетов склав протокол з приводу згаданих подій і має намір подати новий позов до суду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG