Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко в Криму


Віктор Ющенко в Криму

Симферополь, 21 лютого 2002 - Триденне перебування лідера виборчого блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка в Криму не залишилося непоміченим на півострові ні виборцями, ні пресою, ні владою. Красноперекопськ, Саки, Севастополь, Ялта, Бахчисарай і Симферополь – таким був маршрут екс-прем’єра. Але, якщо у Бахчисараї чи Севастополі лідера “Нашої України” приймали на “ура!”, то в Симферополі – на зустріч прийшло чимало комуністів, які намагалися примусити Віктора Ющенка понервувати.

На кожній кримській зустрічі із виборцями Віктор Ющенко запитував, якою мовою їм спілкуватися. І завжди перемагала українська. Навіть у Бахчисараї, де переважна більшість присутніх були кримські татари, лідер “Нашої України” говорив переважно українською, за що й отримав від кримськотатарської громади у подарунок старовинний кумган – посудину для води.

І лише в Симферополі, де слід сказати, організатори з місцевого штабу “Нашої України” явно недопрацювали, і зібрали в Палаці профспілок ледь що половину залу, місцеві комуністи спробували вчинити пану Ющенку мовну обструкцію. Викрики: “Говорі по-русскі!” втім не збили з його пантелику, хоч і примусили чи не вперше підвищити голос і продемонструвати у ньому металеві нотки.

Потім, на зустрічі із журналістами Віктор Ющенко говорив, що головною проблемою Криму і його влади є політичний розкол кримського суспільства, оскільки у жодному регіоні України населення так не політизоване, як у Криму.

Водночас, лідер “Нашої України” досить тепло відізвався про кримський уряд та прем’єра Валерія Горбатова: як про його діяльність, так і про ставлення до політичних суперників. За словами Віктора Ющенка, його блок в Криму не відчував протидії влади.

Віктор Ющенко також висловився за необхідність вирішення проблем кримських татар. Він наголосив, що блок має наміри зробити все можливе у цьому напрямку. Цитую: “Кримськотатарське населення є важливим учасником усіх процесів у Криму, й ігнорувати його або загравати з ним однаково небезпечно. Я виступаю за збалансоване рішення цього питання”, - заявив Віктор Ющенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG