Доступність посилання

ТОП новини

“Віргінськіє вєдомості” та Віктор Пинзеник


“Віргінськіє вєдомості” та Віктор Пинзеник

Київ, 22 лютого 2002 - Радіо “Свобода” вже повідомляла про судовий позов народного депутата Віктора Пинзеника проти газети “Кієвскіє вєдомості”, яка свого часу звинуватила його у причетності до зникнення грошей, призначених німецьким урядом остарбайтерам.

Крім того, газета назвала Віктора Пинзеника агентом спецслужб і надрукувала фотографії, зняті спеціальною камерою вночі, на яких він п'є пиво. Ще й відповідний підпис подала “Гдє ти бил? Піво піл”. Зрозуміло, дозволу на зйомки у газети не було, що порушило конституційне право на приватне життя.

На сьогоднішній прес-конференції в агентстві УНІАН Віктор Пинзеник повідомив про завершення цієї справи.

28 вересня минулого року Шевченківський районний суд міста Києва повністю задовольнив позовні вимоги Віктора Пинзеника і зобов'язав газету “Кієвскіє вєдомості” надрукувати 11 спростувань тим самим шрифтом і на тому самому місці шпальти, де була розміщена неправдива інформація. Газета з цим не погодилася і подала скаргу до апеляційного суду міста Києва. Після того, як суд залишив попереднє рішення без змін, “Кїєвскіє вєдомості” подали нову апеляційну скаргу до Верховного Суду України. Днями найвища судова інстанція поставила остаточну крапку в цій справі і, таким чином, довела, що інформація, надрукована в цій газеті, не відповідає дійсності. Про рішення Верховного Суду Віктор Пинзеник дізнався, перебуваючи у передвиборчих поїздках Україною.

Його адвокат подав відповідні документи у Державну виконавчу службу Шевченківського району, яка зобов'язана змусити “Кієвскіє вєдомості” надрукувати згадані спростування. Якщо ж це рішення не буде виконано, державні виконавці мають право звернутися до правоохоронних органів з клопотанням про порушення кримінальної справи проти відповідних посадових осіб за невиконання судового рішення. Ось як прокоментував дану ситуацію народний депутат України Віктор Пинзеник: “Мені дуже прикро, що ця газета продовжує обливати брудом не мене вже, а інших політиків. У зв’язку з цим, я вирішив подати новий позов на газету щодо відшкодування моральних збитків.”

На запитання журналістів, хто може бути патроном газети “Кієвскіє вєдомості”, з огляду на її безкарність протягом майже півроку, Віктор Пинзеник відповів так:

“Мені самому було цікаво: а хто стоїть за газетою? І ми знайшли. Тому я і називаю “Віргінськіє вєдомості”. Вони живуть на британських Віргінських островах – це острови біля США. Тобто, юридичні засновники навіть не наші. Хоча ми можемо здогадуватися , хто стоїть за цим в Україні.”

Про те, як розвиватимуться події далі, організатори прес-конференції пообіцяли інформувати журналістів оперативно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG