Доступність посилання

ТОП новини

Крим: Івана Полякова зняли з реєстрації


Крим: Івана Полякова зняли з реєстрації

Симферополь, 26 лютого 2002 - У Криму – наче епідемія. Впливових кандидатів у депутати знімають з реєстрації. Днями виборча комісія округу №2 скасувала реєстрацію кандидатом у народні депутати України голови Центрвиборчкому Криму Івана Полякова. Схожа сумна доля чекала і на голову Верховної Ради автономії Леоніда Грача та його 1-го заступника Юрія Корнилова. А ось ще одному кандидату у нардепи – Віктору Возбранному, який балотується в окрузі №10, не пощастило більше. На початку лютого він потрапив за грати.

Голова Центрвиборчкому Криму Іван Поляков, який висунувся кандидатом у народні депутати України в окрузі №2, досі вважався одним із найреальніших переможців. Володіючи певною харизмою, він також користувався своїм впливом на дільничі виборчі комісії. І хоча переважна більшість спостерігачів звертала увагу саме на цей момент, який можна було б трактувати як порушення чинного виборчого законодавства, його піймали на іншому. Суперники пана Полякова Лев Міримський і Костянтин Крилов звернули увагу окружкому на те, що Іван Поляков, який є посадовою особою, користується службовим автотранспортом у своїх передвиборчих цілях. Зокрема, знайшлися свідки, які бачили, як голова ЦВК Криму на державному автомобілі приїжджав на телебачення записувати свій передвиборчий відеокліп. Комісії цього виявилося достатньо для того, щоб зняти його з реєстрації.

Іван Поляков пообіцяв подати до суду, щоб там знайти захист свого права балотуватися і їздити на службовому автомобілі. Але досі мені не вдалося знайти підтвердження того, що пан Поляков свою обіцянку виконав. А от кримському спікеру Леонідові Грачу та його першому заступнику Юрію Корнилову – обидва комуністи і дружать з Іваном Поляковим – у суді не пощастило. Обох місцеві суди Симферополя та Євпаторії зняли з реєстрації за цілу низку порушень виборчого законодавства.

Ще більше не пощастило кандидатові у народні депутати України в окрузі №10, члену СДПУ(о) Віктору Возбранному, який від 14 лютого сидить у в’язниці. Сьогодні Кримська агенція новин повідомила, що прокуратура Криму подовжила термін перебування за ґратами пана Возбранного, генерального директора сільгосппідприємства “Агромир-2” до п’ятниці. За словами прес-секретаря кримської прокуратури Анатолія Титарчука, карна справа, порушена проти кандидата в нардепи, з виборами не пов’язана, вона розслідується уже тривалий час.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG