Доступність посилання

ТОП новини

На Івано-Франківщині побував прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Його візит пов’язаний зі стихійним лихом, яке завдало значних збитків економіці Прикарпаття


На Івано-Франківщині побував прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Його візит пов’язаний зі стихійним лихом, яке завдало значних збитків економіці Прикарпаття

Київ, 18 березня 2002 - На Івано-Франківщині побував прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Його візит пов’язаний зі стихійним лихом, яке завдало значних збитків економіці Прикарпаття.

Івано-Франківщина вкотре постраждала від стихійного лиха. Областю пронісся буревій. За кількістю руйнацій Прикарпаття на другому місці після Чернівецької області. Постраждали всі райони Івано-Франківщини. Найбільше потерпів Верховинський район, який був повністю знеструмлений.

Загалом по області залишилося без елктроенергії 240 населених пунктів. Понад 200 – без телефонного зв’язку. Було пошкоджено 68 опор ліній електропередач. Майже 700 будинків залишилося без дахів. Вітром було повалено понад 200 гектарів лісу.

Приблизна сума збитків уже зараз оцінюється в 4 з половиною мільйони гривень. Найстрашніше ж те, що загинула десятирічна дівчинка, на яку впало дерево, повалене сильним поривом вітру. Для вивчення ситуації на Прикарпаття прибув прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Він особисто повинен вивчити, наскільки серйозними є збитки, завдані економіці регіону. Як заявив прем’єр-міністр, уряд уже вивчає питання виділення Прикарпаттю коштів для ліквідації наслідків стихії. Як підкреслив головний спеціаліст управління обласної держадміністрації з надзвичайних ситуацій Василь Середович, упродовж останніх років Прикарпаття постійно зазнає значних збитків від природних катаклізмів. Лише за минулий рік загальна сума завданої природою шкоди становила кілька десятків мільйонів гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG