Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборчі скандали у Кіровограді тривають


Передвиборчі скандали у Кіровограді тривають

Одеса, 19 березня 2002 - У Кіровограді новий передвиборчий скандал. Знято з реєстрації кандидата на посаду міського голови та у народні депутати України Валерія Кальченка, який є Головою обласної організації партії “Батьківщина”.

Кіровоградці дотепер не знають чому так довго тримають у слідчому ізоляторі нинішнього міського голову Олександра Нікуліна. Опозиційна преса стверджує, що його випустять на свободу одразу після завершення березневих виборів. Для влади Олександр Нікулін є особливо небезпечним, бо був серед тих міських голів в Україні які лояльно поставилися до учасників загальнодержавної акції “Україна без Кучми”. До числа небезпечних регіональні владоможці записали і Блок Юлії Тимошенко. Не маючи підстав для того щоби запроторювати активістів блоку до в’язниць їх знімають з виборчих перегонів. Так відбулося з кандидатом на посаду міського голови Кіровограда Валерієм Кальченком.

На думку багатьох регіональних політиків Він є серед найбільш реальних кандидатів які можуть опинитись на посаді мера.

За словами кіровоградського юриста Андрія Сирнова, “зняття Валерія Кальченка з реєстрації було політичним замовленням його опонентів. Суд не враховував жодних наведених стороною Кальченка зауважень.

Фактично, згідно з рішенням суду, Валерій Кальченко перевищив свій виборчий Фонд як кандидат на посаду міського голови. Підставою стали поширені листівки оплачені з рахунку кандидата у народні депутати пана Кальченка. Їх зміст був таким “Хочу відродити місто. Валерій Кальченко”. Листівки було зареєстровано у окружній виборчій комісій і відвертих агітацій як за кандидата на посаду мера – вони не містили. Суд це до уваги не взяв”.

Андрій Сирнов наголосив, що як кандидат у народні депутати Валерій Кальченко мав право поширювати листівки з вищезазначеним нейтральним змістом.

Нині подано апеляційну скаргу. У обласній організації партії “Батьківщина” переконані, що Валерія Кальченка буде відновлено кандидатом на посаду міського голови. Захищати його права у Кіровограді відтепер буде відомий юрист Василь Онопенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG