Доступність посилання

ТОП новини

Колишній голова Печерського райсуду Микола Замковенко розцінює звинувачення, висунуте проти нього прокуратурою, яскравим прикладом дії адмінресурсу


Колишній голова Печерського райсуду Микола Замковенко розцінює звинувачення, висунуте проти нього прокуратурою, яскравим прикладом дії адмінресурсу

Київ, 19 березня 2002 - Колишньому голові Печерського райсуду столиці (а нині кандидату у народні депутати) Миколі Замковенку пред’явлено офіційне звинувачення у рамках розгляду кримінальної справи про зловживання службовим становищем, винесення свідомо неправосудних постанов, службовий підлог. Про це повідомив заступник Генерального прокурора, прокурор Києва Юрій Гайсинський.

Як заявив Радіо Свобода сам Микола Замковенко, він підписав сьогодні пред’явлене йому офіційне звинувачення. Також, на відміну, від прокурора Києва, він вважає справу проти нього політично вмотивованою. Микола Замковенко:

“Все, що робиться з боку прокуратури Києва і Генеральної прокуратури України за вказівкою Генерального прокурора Михайла Потебенька, це є ніщо інше, як робота адміністративного ресурсу з метою зняти мене з виборів. І активізація дій слідчих пов’язана саме з цим. Слідчі грубо порушують права людини. І, зокрема, мої. І якщо так себе ведуть зі мною, з юристом, який багато років сидів і слухав кримінальні справи, то що роблять в Україні з пересічними громадянами?!”

Колишній голова Печерського райсуду столиці Микола Замковенко намагався провести у вівторок прес-конференцію в агенції УНІАН. Однак, йому було відмовлено у цьому. Натомість прес-конференцію дав заступник Генерального прокурора, прокурор Києва Юрій Гайсинський. Микола Замковенко вважає, що це також було спланованою проти нього акцією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG