Доступність посилання

ТОП новини

Кілька тисяч мешканців Одеси мали можливість вперше від початку передвиборчої кампанії почути думки лідера опозиційного блоку – Юлії Тимошенко


Кілька тисяч мешканців Одеси мали можливість вперше від початку передвиборчої кампанії почути думки лідера опозиційного блоку – Юлії Тимошенко

Одеса, 21 березня 2002 - Зустріч проведено на Куликовому майдані Одеси.

Юлія Тимошенко наголосила, що в Україну нині достроково необхідно привести нову владу, в тому числі і нового Президента. Мова йде про дострокові Президентські вибори.

На її думку “це повністю забезпечено чинним українським законодавством”.

Лідер опозиційного блоку переконана, що підставою для брудної кампанії стали результати її роботи на посаді віце-прем’єра.

“Ніхто не міг мене звинуватити у тому, що я не справилася зі своїми повноваженнями в уряді. Єдине що залишалося команді Кучми це кримінальні справи.

Наприклад, Леонід Данилович у квітні місяці запропонував взагалі скасувати посаду віце-прем’єр-міністра з паливно-енергетичного комплексу, щоби якось мене позбутись. Але ж, посаду було збережено і рік ми мали можливість працювати, що відчули більшість людей.

Ви пам’ятаєте, що коли було порушено проти мене кримінальні справи, всі канали телебачення не замовкали і розповідали про те хто, так званий, головний злочинець в Україні... Але, ніхто не знає сьогодні в Україні, що вісім місяців тому я, за власною ініціативою, розуміючи що прокуратура ніколи цього не зробить, започаткувала розгляд висунутих проти мене обвинувачень у судах. І лише приблизно місяць тому остаточно суд Печерського району Києва прийняв рішення про скасування проти мене всіх обвинувачень. На цей момент жодних обвинувачень проти мене немає.

І я послухала 20 березня Генерального прокурора України Михайла Потебенька...Такий цікавий чоловік, чесно Вам кажу... Він повідомляє, що “ми просто трошки призупинили, на час виборів, а після виборів все буде поновлено проти Юлії Тимошенко”. Він зробив вигляд, що не знає про те, що рішення суду існує і вже ніхто це рішення переглядати не має права, бо Верховний суд України так само залишив рішення Печерського суду в силі.

І повірте мені, що жоден суддя в Україні ніколи б не прийняв рішення на користь опозиції якщо б не був сотні разів переконаний, що це рішення вірне. Є п’ять суддів, які приймали рішення за опозицію. Проти всіх цих суддів сьогодні порушено кримінальні справи. Ви маєте зрозуміти під яким тиском це відбувається. Проти цих суддів застосовані всі репресії які тільки можливі, навіть проти їхніх дітей. Тобто система знищує своїх конкурентів”.

Юлія Тимошенко переконана, що нині цілком реально протягом двох років змінити життя громадян України на краще. Все залежить від того чи зміниться нинішня система після виборів березня 2002 року.

Вона повідомила, що опозиційний блок не висував на посаду Одеського міського голови власного кандидата, але переконаний в одному “голосувати за Руслана Боделана категорично неможливо, бо гіршого мера в Україні просто немає”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG