Доступність посилання

ТОП новини

25 березня Україна вшановує пам'ять одного з найяскравіших лідерів національно-демократичних сил, ідеолога новітнього українського відродження В'ячеслава Чорновола


25 березня Україна вшановує пам'ять одного з найяскравіших лідерів національно-демократичних сил, ідеолога новітнього українського відродження В'ячеслава Чорновола

Київ, 25 березня 2002 - Знаковість цієї постаті для України ХХ- сторіччя стає все зримішою й незаперечнішою. Як незаперечною лишається Чорноволова присутність і в новому тисячолітті.

Про це, зокрема, йшлося і на сьогоднішній прес-конференції, проведеній сподвижниками легендарного політика.

В’ячеслав Чорновіл уособлює собою цілу епоху боротьби, яка завершилась для України здобуттям Незалежності. Тому не дивно, що нова Україна поступово спромагається на усвідомлення справжньої значимості Вячеслава Чорновола. Говорить лідер Народного руху України Геннадій Удовенко.

УДОВЕНКО: “Слава про Чорновола поширюється, поглиблюється по всій Україні. Навіть біографію його починають вивчати в школі.”

На думку пана Удовенка, а також його заступника, народного депутата України Леся Танюка, трагічна загибель В'ячеслава Чорновола, окрім усього, є закликом для нинішніх національно-патріотичних сил. Закликом до єднання, а конкретніше – до створення потужної правоцентристської партії. Цей заклик і мрія Чорновола, на думку організаторів прес-конференції, сьогодні втілився у створенні блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. Торкнувшись питань сьогодення, зрозуміло, не було обійдене теми близьких виборів, які, на думку Леся Танюка, мають чорноволівські паралелі. Хоча б в утворенні “Нашою Україною” чогось на кшталт “Народної Ради”, яка тепер матиме в парламенті більшість голосів. Перемога ж “Нашої України” на виборах у рухівських лідерів сумнівів не викликає.

Ішлося й про розслідування у справі загибелі В'ячеслава Чорновола, про водія сумнозвісного “Камазу”, смерть якого у Волинському шпиталі породжує певні запитання. Гострі питання звучали й до пана Удовенка, зокрема про його участь у загибелі лідера Руху, яка мусується деякими політичними силами.

УДОВЕНКО: “Ця плітка була запущена в 99 році. Нібито за півгодини до трагічної загибелі Удовенко вийшов із машини. Ну, слава Богу, є свідки, що це не так. А тепер знову витягли...”

Риску підвів Лесь Танюк, заявивши, що коли Рух прийде до влади, істина обов'язково з'ясується. На тому рівні, як того потребує історія і сама постать В’ячеслава Чорновола.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG